Közélet

Vége a munkazajos éjszakáknak a Boldogasszony sugárúton

Vége a munkazajos éjszakáknak a Boldogasszony sugárúton

2012. június 19., kedd
Vége a munkazajos éjszakáknak a Boldogasszony sugárúton

Június 16-tól új munkarend szerint történik az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszának garanciális javítása. Bontási munkálatokat este 10 óra után a kivitelező A-Sz-E Konzorcium nem végez. A forgalom folyamatos haladhat a munkálatok ideje alatt.

Elsőként a SZEGEDma.hu hívta fel a figyelmet

közel két héttel ezelőtti cikkünkben arra, hogy az 1-es villamos Boldogasszony sugárúti szakaszán éjszakánként végzett garanciális javítás zajszintje 25-30 decibellel is meghaladja a megengedett szintet. A Szeged Pólus Nonprofit Kft. megtalálta a megoldást a problémára. Május végén kezdődött el a Hősök kapuja és a Gőz utca közötti 1-es villamos pályaszakaszon a burkolat sérült részeinek garanciális javítása. A forgalom zavartalansága érdekében éjszaka, a villamos üzemszüneti időszakában történt a munkavégzés, azonban a sugárútról több lakossági panasz érkezett az éjszakai bontási munkák zajszintje miatt. Ezért a projektet irányító Szeged Pólus Nonprofit Kft. megvizsgálta, hogy a lehetőségekhez mérten hogyan lehetne átszervezni a munkavégzést. A kivitelező először mobil fallal próbálta csökkenteni a zaj mértékét, azonban ez nem vezetett megfelelő eredményre – mondta el

Pacza József

, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Ezt követően új munkarend kialakítására került sor: a bontási munkákat június 16-tól a kivitelező nem éjszaka végzi, hanem forgalom mellett, legkésőbb este 10 óráig. Éjszaka csak betonozás, illetve annak előkészítési munkái zajlanak. A telepített aggregátor zajszintjét külön takarással csökkentik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.