Közélet

Továbbra is a vasúti szárnyvonalak újranyitását pártolja a Fidesz

Továbbra is a vasúti szárnyvonalak újranyitását pártolja a Fidesz

2012. június 11., hétfő
Továbbra is a vasúti szárnyvonalak újranyitását pártolja a Fidesz

A Fidesz az elmúlt években következetesen a vasúti szárnyvonalak újranyitása, nem pedig azok bezárása mellett tette le a voksát, és ezt az álláspontját továbbra is fenntartja a kormánypárt - jelentette ki Rogán Antal frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus újságírói kérdésre válaszolva reagált arra, hogy az Index hírportál "A mocskos, büdös IMF-re kennék a vasútbezárást" címmel közzétett egy videofelvételt, amelyen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) háttérintézményeként működő Közlekedéstudományi Intézet egyik - azóta már elbocsátott - munkatársa egy vasúti szakszervezeti egyeztetésen a vonalbezárások lehetőségéről beszél, valamint azt mondja, hogy azt egy államtitkár szerint az IMF-re lehet majd kenni. Az egyeztetésről készült videóban a minisztérium képviselője arról is beszél, hogy olyan vonalakat újítanak fel, amelyeknél nincs szükség a munkára.

Rogán Antal

ezzel kapcsolatban azt mondta: kissé felfújtnak tartja az ügyet, ezért az a frakcióülésen sem került szóba. A felvétel nem jóindulattal született meg, az azon hallható munkatárs pedig nem a területért felelős államtitkárok felhatalmazásával beszélt, és pláne nem az ő véleményüket tolmácsolta - tette hozzá, megjegyezve, hogy "az emberi butaság lehetősége a minisztériumokban is megvan". Azért, mert valaki butaságot beszélt, nem lehet felelősségre vonni azt a felettesét, aki esetleg nem tudott róla, csak akkor, ha a vezető nem vonja felelősségre az alkalmazottját - mondta. A frakcióvezető leszögezte, továbbra is a vasúti szárnyvonalak újranyitását pártolja a Fidesz, majd kijelentette: a MÁV-nak úgy kell hatékonyabban működnie, hogy az nem a kistelepülések rovására történik, hanem a vasúttársaság belső működését kell inkább górcső alá venni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a MÁV új elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona elérte azt, hogy egy magyar körülmények között működő vasúttársaság, a GYSEV - amelynek új posztja mellett is elnöke maradt - nyereséget tudott produkálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.