Közélet

Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

2012. június 4., hétfő
Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves zivatarok miatt több megyére hétfőre - közölte Gaál Áron meteorológus az MTI-vel.

A honlapon található tájékoztató szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a heves zivatarokat erősebb, akár az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökések kísérhetik. Jégeső is kialakulhat, amelynek során két centiméter átmérőjű jégdarabok is hullhatnak. A Tiszántúl kivételével helyenként felhőszakadás is előfordulhat, rövid idő alatt 25 milliméternél több csapadékkal. Csongrád és Békés megye kivételével az ország többi megyéjére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt.

Gaál Áron

elmondta: hétfőn kezdetben még erős lesz a felmelegedés, a maximumhőmérséklet 26-32 Celsius-fok körül alakul. Délután éri el az országot egy hidegfront, amely többfelé záporokat, zivatarokat okoz. Ennek következtében keddre mindenhol visszaesik a hőmérséklet, ekkor nagyjából 17-22 fok várható. A hidegfront viszont várhatóan kedden már el is hagyja az országot, és szerdán ismét egy melegebb, szárazabb hullám éri el a térséget. Így a jelenlegi előrejelzések szerint a hét második felében ismét meleg, nyárias idő lesz - mondta a meteorológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.