Közélet

Tehetséges diákot támogat a Szent-Györgyi Rotary Club

Tehetséges diákot támogat a Szent-Györgyi Rotary Club

2012. június 29., péntek
Tehetséges diákot támogat a Szent-Györgyi Rotary Club

A tehetséges fiatalok felkarolását régóta kiemelt feladatának tekinti a Szent-Györgyi Rotary Club, évente több diák tanulmányaihoz járulnak hozzá anyagilag is. Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium végzős tanulója, Kincses Flóra most ötvenezer forintot kapott a rotarysoktól.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szeretné folytatni tanulmányait

Kincses Flóra

. A Szent-Györgyi Rotary Club ötvenezer forinttal járul hozzá a tehetséges diák tanulmányaihoz. „Ez az elismerés a tanáraim bizalmát is jelenti számomra, örülök, hogy rám esett a választásuk. Mindig próbáltam a maximumot kihozni magamból, részben ezt ismerték el most. Ez az ösztöndíj egy jelkép is, ösztönzés, hogy tanuljunk” – fogalmazott a végzős diák.

Elekes Zoltán

az elismerés átadásakor elmondta, ötvenezer forint talán nem egy nagy összeg, de reményei szerint segítség lesz, amikor ősszel a jegyzetboltban tankönyvet vásárol majd Flóra. „Évek óta támogatja a Szent-Györgyi Rotary Club a tehetséges fiatalok továbbtanulását, boldogulását. Felhívással szoktunk fordulni a szegedi középiskolákhoz, hogy jelöljenek diákokat ösztöndíjunkra” – tudtuk meg Elekes Zoltántól. A Szent-Györgyi Rotary Club tagja elmondta évente átlagosan tíz diákot tudnak ily módon támogatni, s azt is nyomon szokták követni, hogy az ösztöndíjasaik miként boldogulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.