Sport

Szenior fallabdaverseny a hétvégén Szegeden színes programokkal + FOTÓK

Szenior fallabdaverseny a hétvégén Szegeden színes programokkal + FOTÓK

2012. június 14., csütörtök
Szenior fallabdaverseny a hétvégén Szegeden színes programokkal + FOTÓK

Szenior fallabdaverseny házigazdája lesz a hétvégén a szegedi Squash Club Szabadidőközpont, ahol csütörtök kora délután sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a rendezvényről.

A főszervező,

Pápai Miklós

azonnal egy felütéssel kezdte mondandóját. "19 ország 130 versenyzőjét várjuk a tornára, igaz, az oroszok eltévedtek, de reméljük, idejében ideérnek" - közölte könnyed stílusban az edző, hozzátéve, az ilyen jellegű versenyek sokkal inkább a jó hangulatról szólnak, mint a kőkemény versengésről. Közel húsz országból összesen 130 fallabdázó, közöttük egykori profik sora érkezik a magyar és az európai fallabdasport egyik kiemelkedő eseményére, melyet immár 12. alkalommal rendeznek meg. Mint a főszervező elmondta a tavalyi nevezési rekord (15 ország 112 versenyző) már megdőlt, s folyamatosan érkeznek a játékosok Ausztráliából, Kanadából, Izraelből, Angliából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, Németországból, Szlovákiából, Szlovéniából - és természetesen Magyarországról. A program pénteken délelőtt indul, s a vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő döntőig további 326 mérkőzést vívnak majd a résztvevők a Squash Club Szabadidőközpont termeiben. "Mivel rétegsportról van szó, így óriási dolog, hogy Ausztráliából, Angliából, Izraelből is jönnek versenyzők, korábbi világbajnokok és világbajnoki helyezettek, még az 50-60-as korosztályból is” – mondta el

Gusztos Gábor

, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezési igazgatóhelyettese. A verseny népszerűsége a körítésben is rejlik, ugyanis a sportot követően színes programokat kínálnak a szervezők. Idén pénteken élő koncertet ad a Storyville Jazz Band, szombaton a Nada hastánc csoport előadására is sor kerül, de lesz élő csocsó "Európa-bajnokság" is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.