Egyetem

Rangos olasz elismerés az SZTE magántanárának

Rangos olasz elismerés az SZTE magántanárának

2012. június 6., szerda
Rangos olasz elismerés az SZTE magántanárának

Az Olasz Csillagrend lovagi fokozatát vehette át Bényiné Farkas Mária hazánk olaszországi nagykövetétől. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar magántanárának életművét ismerték el a rangos kitüntetéssel Budapesten.

Bényiné Farkas Mária

régóta dolgozik az olasz tanszéken, nyelvtörténetet és nyelvészetet oktat, most ment nyugdíjba. Több könyve jelent meg olaszul is, kitűnő kapcsolatokat ápol az olasz szakmával, nyelvészekkel. Minden szempontból figyelemre méltó és jelentős, hogy nemcsak mi szólunk elismerően kolléganőnk munkájáról, hanem ezt a nagyrabecsülést a nagykövetségen keresztül az olasz állam is kifejezte” – fogalmazott

Pál József

. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese hozzátette, elsősorban egy életművet ismernek el ezzel a rangos kitüntetéssel, az Olasz Csillagrend lovagi fokozat (Ordine della Stella d’Italia, Cavaliere) kitüntető címre ő terjesztette fel Bényiné Farkas Máriát. „Nagyon színvonalas munkát végzett kolléganőnk, fontos eredményei vannak az olasz nyelvészet magyar elterjesztésében, magas színvonalú oktatásában, megérdemelten kapta meg az elismerést” – tette hozzá. A rektorhelyettestől megtudtuk, a diplomáciai testületek figyelemmel kísérik, hogy az egyes országokban az idegen nyelvi tanszékek milyen tevékenységet folytatnak, hiszen munkájuk révén az általuk oktatott diákok lesznek az olasz kultúra ismerői, ők képeznek kulturális kapcsot a két ország között.

Bényiné Farkas Mária – aki fotónkon az egyetemi magántanári címet veszi át

Szabó Gábor

rektortól a tavalyi Egyetem Napja alkalmából rendezett ünnepségen – nagyon örült az elismerésnek, amit Olaszország nemzeti ünnepe alkalmából rendezett fogadáson vehetett át hétfőn Budapesten. „Megtisztelő ez a kitüntetés, jólesik, hogy elismerték munkámat. Természetesen újabb lendületet is ad ez a továbbiakhoz, öröm számomra, hogy folytathatom az oktatói tevékenységemet, nagyon szeretek a hallgatókkal foglalkozni” – fogalmazott az Olasz Csillagrend lovagi fokozatával kitüntetett oktató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.