Közélet

Pusztulnak a törpék Mártélyon + FOTÓK

Pusztulnak a törpék Mártélyon + FOTÓK

2012. június 3., vasárnap
Pusztulnak a törpék Mártélyon + FOTÓK

Körülbelül két hete pusztulnak a törpeharcsák a mártélyi holtágnál, amit valószínűleg vírusfertőzés idézett elő. A Dobó Ferenc Horgászegyesület takarításai napot hirdetett szombatra, tagjaik és önkéntesek tisztították meg a vízpartot a haltetemektől.

A betegség és a tömeges halpusztulás a többi halfajt szerencsére nem érinti, csak a törpeharcsákat. A pusztulás okának kiderítése céljából az egyesület halgazdálkodási szakembere mintát vett a tetemekből, amelyet az Állatorvosi Diagnosztikai Intézet laboratóriumába szállított, ennek eredménye jövő hét elején várható. A Dobó Ferenc Horgászegyesület – mint a víz halászati kezelője – felelős a tetemek begyűjtéséért, ezért hirdettek takarítási napot, hiszen a döglött törpék nemcsak ronda látványt nyújtanak, hanem kellemetlen szagot is árasztanak. A mártélyi holtágnál így gereblyékkel, lombseprűkkel, hálókkal és házilag barkácsolt eszközökkel felszerelt horgászok járták végig a part mentét, s gyűjtötték össze az elhullott törpéket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.