Petőfitelepen „hivatalba lépett” a részönkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A petőfitelepi részönkormányzat áprilisban megválasztott tagjai a pénteki szegedi közgyűlésen letették az esküt.

Április 19-én a petőfitelepi kultúrházban tartották meg a helyi részönkormányzat jelölőgyűlését. A választáson 110 fő jelent meg a választáson, ahol 15 jelölt közül kellett dönteniük a részönkormányzat nyolcfős tagságáról. A legtöbb voksot végül Berente Sándor, az Első Szegedi Lovasklub elnöke, Gulyás László történész, egyetemi docens, Tóth János filozófus, egyetemi docens, Ludvig Zoltán sportvezető (SZVSE), Szopkó Anna jogász, Karai Imréné nyugdíjas, Sipos Attila szállítmányozásszervező és Répás Márta vállalkozó kapta. A testület elnöke egyébként a városrész önkormányzati képviselője, Gila Ferenc (MSZP).

Petőfitelep a közgyűlés február végén elfogadott SZMSZ-módosításával kapott részönkormányzatot. Ez a továbbiakban a városrész életével kapcsolatos döntésekben tölt majd be előkészítő, véleménynyilvánító szerepet, valamint dönt a 30 millió forintos részönkormányzati keret Petőfitelepre eső forráshányadának felhasználásáról.

A június 22-i közgyűlésen a testület hat tagja tette le az esküt, ketten hivatalos elfoglaltságuk miatt voltak távol.

Előző sztori

Gázolás miatt pótlóbuszok járnak a szegedi vasútvonal kecskeméti szakaszán

Következő sztori

Irodát nyitott Újszegeden a DK