Kultúra

Pénteken kezdődik a palicsi Etnofest

Pénteken kezdődik a palicsi Etnofest

2012. június 21., csütörtök
Pénteken kezdődik a palicsi Etnofest

A palicsi Etnofest World Culture olyan multikulturális projektum, amely a világ különböző tájainak művészetét gyűjti egy csokorba azzal a szándékkal, hogy bemutassa azt az örökséget, melyet a minket körülvevő kulturális sokszínűség ihlet és gyarapít.

Az elmúlt évek során a régió olyan ismert előadóinak koncertjeit élvezhettük, mint

Lajkó Félix

, Dresch Quartett,

Szalóki Ági, Mitsoura Mónika, Boban

és

Marko Marković

, de járt itt sok vendég Spanyolországból, Franciaországból, Ausztriából, Németországból, Kamerunból, Törökországból, Bulgáriából, Portugáliából, Finnországból, Ukrajnából, Ciprusról is. Az Etnofest egy hatalmas kitárt kapu, mely befogad és teret ad mindenféle kulturális, szociális, érzelmi és társadalmi sokszínűségnek. Péntektől vasárnapig tart a világ kultúráinak zenei fesztiválja, az Etnofest, amelyet immár 9. alkalommal tartanak meg a vajdasági Palicson. A gazdag zenei, fényképészeti, kézműves program mellett a közönség az idén megismerheti Ghána, Spanyolország, Finnország, Ausztria, Magyarország, Macedónia és Szerbia művészeit. Pénteken, június 24-én a palicsi Szabadtéri színpadon 20.30-kor a JeuNS (afro-pop), 21.30-tól a La Troba Kung-Fú, Barcelona (rumba-catalana / cumbia / dub / latin), 23 órától a belgrádi IrieFM, hajnali egy órától pedig a szintén belgrádi Ital-Vision Soundsystem (reggae / dub) lép színpadra. Szombaton 20.30-tól a Paniks duo, 21 órától Karoliina Kantelinen, Helsinki (acapela / acoustic / traditional / roots), 21.45-től a bécsi Nifty's, 23.30-tól az isztambuli BaBa ZuLa (traditional / dub / psychodelic / electronica), 1 órától pedig a zentai Hendrigz & John Nylon (original szoba DJs / experimental / oriental / turkish 70ies) zenél. Az idén a palicsi Vigadóval bővül a háromnapos, ingyenes fesztivál helyszíne. A korábbi években csak a szabadtéri színpadon követhette figyelemmel a közönség a fesztivált, amely erdős környezetével - a fesztivál hagyományaihoz illően - a koncerteknek ad majd otthont, míg a Palicsi-tó melletti Vigadó a kiállítások, műhelyek, délutáni koncertek helyszíne lesz. A hétvégén, 24-e és 26-a között a Palicsi Állatkertben fotósműhelyt tartanak a szabadkai

Molnár Edvárd

, a magyarországi

Petendi Szabó Péter

, a franciaországi

Erve Letenur

és az ukrán

Gana Kazanova

. Bővebb információ a www.etnofest.org címen található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.