/

Ötmillió „Samsung-forint” a szegedi diáksportnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged város diáksportjára adott a Samsung ötmillió forintot. Ez a támogatás a cég egy országos akciójához kapcsolódik, melynek keretében a fővárosban és a megyeszékhelyeken osztanak szét adományokat. A kezdeményezés a Smart Sport a Gyermekekért kampány része.

A támogatást a cég képviselői Solyomos László alpolgármesterrel és az oktatási iroda vezetőjével, Kardos Jánossal jelentették be a városházán. Az adományhoz a városban működő 63 sportszervezet (ahol 6-13 éves korú gyerekek közül 4500-an sportolnak) juthat majd hozzá. A támogatás igénylésénél a tömegbázis mellett figyelembe veszik majd a diákolimpiákon elért sikereket, de a Samsung akciójában megtett kilométereket sem hagyják majd figyelmen kívül. A pénzekre az olimpia után, szeptemberben számíthatnak majd a győztes pályázók.

„A Samsung az olimpia évéhez is kapcsolódóan indította el tömegsport-támogatási kezdeményezését a ‘Smart Sport a Gyermekekért’ kampányt, mellyel többek között az ‘okos’ sportolásra sarkall, azaz a konditermek helyett a szabad ég alatt, a zöld övezetekben szorgalmazza a mozgást. Az akció alapja egy okostelefonokra készült alkalmazás, mellyel mindenki nyomon követheti sportteljesítményét, és egyúttal hozzájárulhat a főváros és a megyeszékhelyek számára felajánlott 100 millió forint összértékű Samsung Smart-termékek adományozásához” – avatott be a részletekbe a Samsung képviseletében Stublik Sándor kereskedelmi igazgató.

Az úgynevezett Hope Relay alkalmazás három mobil platformon lesz elérhető: az Android, iOS és Bada készülékek appstore-jaiban ingyenesen letölthető megoldás GPS-koordináták alapján számolja a mozgás közben megtett kilométereket. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40 km/h-s sebességgel, tehát lehet biciklizni, futni, evezni, focizni vagy akár teniszezni is, minden megtett méter számít.

Az akcióról további részleteket a SmartSport.hu oldalon tudhat meg.

Előző sztori

Kezdődik a Dugonics téri bontás, Botka is lapátot ragadott + FOTÓK

Következő sztori

Kosárlabda: retteghetnek a riválisok, Szegeden a Csorvási-ikertornyok!