Gazdaság

Nyolcszáz új munkahely állami támogatással

Nyolcszáz új munkahely állami támogatással

2012. június 27., szerda
Nyolcszáz új munkahely állami támogatással

Összesen mintegy nyolcszáz új munkahelyet jelent majd az a három új beruházás, amelyet állami támogatással valósítanak meg az országba betelepült multik - írta szerdai számában a Magyar Hírlap, amelynek értesülései szerint már alá is írták az érintett felek az erről szóló támogatási szerződéseket.

A napilap szerint a dán Lego Csoport már a nyáron megkezdi új, nyíregyházi gyárának építését, a 125 millió eurós ráfordítással épülő, nyolcvanezer négyzetméteres gyárkomplexum egy év múlva készül el. A Lego jelenleg mintegy ezer dolgozót foglalkoztat hazánkban, s ezt a létszámot 250 új dolgozóval bővíti a nyíregyházi üzem 2014-től. A Stadler is bővíti gyártócsarnokát Szolnokon: háromszáz új munkahely jön létre. A motorvonat-összeszerelő cégnél ezzel a mostani kétszáz fős alkalmazotti létszám ötszáz főre bővül. A húszmillió svájci frank beruházással megvalósuló új gyár avatása még az idén várható. A miskolci ipari parkban építi fel emelő berendezéseket gyártó üzemét a finn Konecranes cég, amely egy szerződéscsomagot írt alá a helyi önkormányzattal, illetőleg az állammal is. Itt az év végétől 230-240 dolgozót alkalmaznak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.