Bulvár

Nyár eleji vandalizmus a vadasparkban

Nyár eleji vandalizmus a vadasparkban

2012. június 14., csütörtök
Nyár eleji vandalizmus a vadasparkban

Vandál események történtek június elején a Szegedi Vadasparkban, ismeretlenek virágládákat borogattak, táblákat törtek szét, szemeteseket döntöttek fel.

A Szegedi Vadasparkot évente több mint 180 ezren látogatják, zömében olyanok, akik nemcsak örömüket lelik a látványosságokban, hanem láthatóan tisztelik az itt folyó munkát és megbecsülik a természeti és egyéb értékeket. Azonban időnként szomorúan kell szembesülnünk azok nyomaival is, akik – ki tudja milyen ösztönök által irányítva – a rombolásban látják örömüket. Ami a legszomorúbb, hogy a Vadasparkon pusztító hordaként keresztülgázolók többsége olyan kiskamasz, akik eleve kedvezményesen látogatják az állatkertet, elvileg tanári felügyelet mellett. Legutóbb egy vagy több csapat a trópusi ház virágládáit borította a földre, állatkerti táblákat tört ketté, szemeteseket döntött fel és az Ázsia-ház friss kiállításának eszközeit („kutatókunyhó”) rongálta meg – s ezek csak olyan rongálások, amikről gyorsan szereztek tudomást a 45 hektáros területen fekvő Szegedi Vadaspark munkatársai. Többségében ezek inkább bosszúságot okoznak, mint anyagi kárt, de az eszközök rongálása esetén az utóbbi is jelentős lehet. A Szegedi Vadaspark jelenleg nem tud mindenhol teljes területén felügyeletet biztosítani, így munkatársai kénytelenek a látogatók kulturáltságában bízni. Többnyire nem is kell csalatkozniuk, és bíznak benne, hogy idővel egyre kevesebb lesz az otromba kivétel. Ezen okból azt a csapatot, amely virágládákat felborogatta, szívesen látják vissza egy olyan foglalkozásra, amely során bevezetnénk a gyerekeket a kultúrált állatkerti viselkedés rejtelmeibe, sőt, egy-két olyan szépségét is bemutatnák számukra a vadasparkban folyó munkának, amit látogatóként egyébként nem tapasztalhatnának meg. Várják a jelentkezésüket a következő e-mail címen:

info@zoo.szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.