Közélet

Nemzeti összetartozást ünnepel a rókusi suli

Nemzeti összetartozást ünnepel a rókusi suli

2012. június 8., péntek
Nemzeti összetartozást ünnepel a rókusi suli

A Nemzeti Összetartozás Napját ünnepelik a Rókusi Általános Iskolában is. Hétfőn sportprogramokkal és játékos feladatokon keresztül mutathatják be a diákok, hogy mit jelent számukra magyarnak lenni.

A Nemzeti Összetartozás Napját színes programokkal ünnepli meg a Rókusi Általános Iskola is. Sportprogramokkal és vetélkedőkkel hívják fel a diákok figyelmét a magyarságtudat fontosságára. Délelőtt negyed 11-től az általános iskola tanulói tartanak ünnepi műsort, majd negyed 12-től Vadkerti Imre és Fehér Nóra előadását hallgathatjuk meg. A műsor vendége Bartanusz Attila felvidéki magyar költő lesz. A diákok egy közös feladat mellett - ahol egy üzenetláncot indítanak, rövid üzenetek formájában fogalmazzátok meg, mit jelent számukra magyarnak lenni - korcsoportonként máshogy közelítik meg a témát. Az első évfolyam népi játékokkal, népszokásokkal ismerkedhetnek meg egy játszóházban. A második évfolyamosok Benedek Elek és Wass Albert műveit adják elő vándorszínészekként. A 3-4. évfolyam tanulói a Kárpát-medence növény és állatvilágával ismerkedhetnek meg, egy térképen bejelölve a növényeket. Az ötödikesek kézügyességüket villanthatják meg, tűvel és cérnával a Kárpát-medence térképét varázsolják fel egy terítőre. A székelykapuk titkaival ismerkedhetnek meg a hatodik évfolyamosok: motívumok összegyűjtésével és rendszerezésével kell saját kapujukat elkészíteni a fiataloknak. A hetedikesek a szegedi Panteon nagyjaival ismerkedhetnek meg, a tér ad helyet a magyar történelem leghíresebb száz magyar alkotó elméjének - a diákok feladata hogy megkeressék, felismerjék nemzetünk nagyjait. Sportrendezvényekkel várják a végzős évfolyamot: a legendás aranycsapat nyomdokaiba lépve körmérkőzésekkel rúgják a bőrt. A lányok ezalatt aranylabdát is készítenek, melyre a legendás csapat nevei felkerülnek. Tekintse meg a rendezvény

plakátját

is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.