Gazdaság

Módosítják a borgazdálkodási törvényt

Módosítják a borgazdálkodási törvényt

2012. június 15., péntek
Módosítják a borgazdálkodási törvényt

A vállalkozók költségeinek, illetve adminisztrációjának csökkentése, továbbá a szükségessé vált technikai változtatások érdekében nyújtotta be a kormány a szőlőtermesztésről és borgazdálkodásról szóló törvény módosítási javaslatát az Országgyűlésnek pénteken.

A javaslat általános indoklása szerint az Egyszerű Állam elnevezésű középtávú kormányzati programról szóló kormányhatározat melléklete írta elő a borászati intézkedéscsomag keretében a termékpálya szabályozó rendszerének egyszerűsítését és ésszerűsítését, valamint a versenyhátrányt okozó rendelkezések felülvizsgálatát. Ez jelenik meg a javaslatban. A közigazgatás-fejlesztésről szóló Magyary-program mellékletében határozott a kormány a szőlőültetvények telepítésével és kivágásával, valamint az ezzel összefüggő telepítési jogok kezelésével kapcsolatos egyszerűsítésekről, amelyek ugyancsak helyet kaptak a javaslatban. Az előterjesztésben megjelenő feladatátadás, valamint az ehhez kapcsolódó valamennyi jogszabályi módosítás alapos szakmai előkészítése időt vesz igénybe. Ezért az előterjesztő -

Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter - indítványozza, hogy az ezzel kapcsolatos rendelkezések csak 2013. augusztus 1-jén lépjenek hatályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.