Közélet

Lemondott Molnár Ágnes, az NFM államtitkára

Lemondott Molnár Ágnes, az NFM államtitkára

2012. június 5., kedd
Lemondott Molnár Ágnes, az NFM államtitkára

Benyújtotta lemondását Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Molnár Ágnes

nyilatkozatában közölte: Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a jövőben a Miniszterelnökségen folytatja munkáját. Hangsúlyozta: az elmúlt két évben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációs államtitkársága fontos szerepet játszott abban, hogy Magyarország kormánya bebizonyíthassa, lehet valóban átlátható és szabályos módon, a családok és a vállalkozások érdekeinek figyelembevételével, gyorsabb és egyszerűbb forráskihelyezéssel élénkíteni a gazdaságot. Megjegyezte: a 2010-es kormányváltáskor kaotikus, áttekinthetetlen, minden stratégiát nélkülöző fejlesztéspolitikai rendszert örököltek. A fejlesztéspolitika gyökeres megújítására volt szükség. "Ennek érdekében strukturált és szabályozott területi és ágazati stratégiaalkotást indítottunk el, egységes, stabil, kiszámítható szabályozási környezetet teremtettünk és hatékonyabbá tettük a fejlesztési intézményrendszert - hangsúlyozza nyilatkozatában Molnár Ágnes. A lemondása kapcsán az államtitkár rámutatott: a munka első szakasza lezárult. A változtatás korszakát most az üzemeltetés ideje követi. Vezetőként a megújítás, az újjászervezés inspirálta. Az üzemeltetés azonban más típusú feladat, ezért kezdeményezte felmentését az államtitkári tisztség alól. "Az átalakuló Miniszterelnökség egyik kulcsfeladata lesz az uniós források felhasználásával létrejövő beruházások megvalósulásának felgyorsítása" - írta. Hozzátette: fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárként megszerzett tapasztalataival és ismereteivel itt tudja leginkább támogatni a miniszterelnököt abban, hogy Magyarország megújításához vezető közös céljaik megvalósuljanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.