Sport

Labdarúgás: tanári tavasz után bajnokságra tör a Tisza Volán SC + VIDEÓ

Labdarúgás: tanári tavasz után bajnokságra tör a Tisza Volán SC + VIDEÓ

2012. június 29., péntek
Labdarúgás: tanári tavasz után bajnokságra tör a Tisza Volán SC + VIDEÓ

Buchholcz Gábor legénysége július 12-én kezdi meg a nyári felkészülést. A cél, hogy együtt maradjon a keret, s három-négy szegedi kötődésű futballistával erősítve ott folytassa, ahol június 16-án abbahagyta.

Javában tart a Tisza Volán SC Szeged labdarúgóinak nyári szünete: Beretka Péterék három hét pihenőt kaptak, hogy aztán július 12-én, csütörtökön újult erővel vághassanak neki a munkának. A kék-feketék fantasztikus tavaszi meneteléssel a negyedik helyen zártak a labdarúgó NB III Alföld csoportban, s céljuk nem is lehet más, mint hogy előrébb lépjenek a következő szezonban. Sokan gondolják úgy, az együttes végre megérett arra, hogy versenyben legyen a bajnoki címért, sőt, el is hódítsa azt. "Felemás érzésekkel fogadtuk a negyedik helyezést, hiszen ősszel sajnos gyengélkedtünk, míg tavasszal 32 pontot sikerült szereznünk, amit ha az első félévben is hozni tudtunk volna, akkor most mi lennénk az aranyérmesek. Biztató jövőt fest, hogy tavaszra szakmailag, mentálisan és szervezettségben is óriási fejlődött a csapat, s rengeteg volt a jó egyéni teljesítmény. Hogy mi adott lendületet? Fontos tényezőnek tartom

Dongó Dénes

visszatérését a kapuba, a csapatkapitány rutinja igen sokat számított. Másrészt a támadóink sokkal hatékonyabban használták ki a helyzetek, mint korábban, védekezésben sikerült csökkenteni az egyéni hibák számát, s az ősszel bennünket példátlan módon sújtó játékvezetést is sikerült némiképp helyretenni" - értékelt

Halkó Pál

(alsó képünkön balra)

. A Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztályának vezetője múlt pénteken,

a felnőttcsapat évzáróját

megelőzően vendégeskedett a Telin TV stúdiójában.

A szakember úgy fogalmazott: az augusztus 18-án startoló pontvadászattal kapcsolatban igen magasak az elvárások, örömteli módon nemcsak a vezetők, hanem maguk a futballisták részéről is. "Ezeknek a szegedi fiataloknak nem lehet más céljuk, mint még előrébb, még magasabbra jutni. Úgy érezzük, van esély a tavaszi menetelés folytatására, s igen szép szezon elé nézünk" - mondta bizakodóan. Halkó Páltól megtudtuk, a klub megtette a szükséges lépéseket a keret egyben tartására. Nem feltétlenül tartja pozitívnak a megye labdarúgása szempontjából, hogy rengetegen pályáznak a Volán játékosaira, hiszen miközben sokszor méltatlan támadások is érik az egyesületet, rengetegen "belőlük akarnak megélni". Mindezzel együtt reméli, hogy rendkívül kevés lesz a távozó. Három-négy labdarúgóval szeretnének erősíteni, fő szempont szerint valamennyien korábbi volános nevelésű, szegedi kötődésű sportemberek. Még két hetet tölthetnek tehát regenerálódással a srácok, aztán újra izzadhatnak a nyári forróságban a Felső Tisza parton. Augusztus 18-án pedig indul az újabb hosszú hadjárat, melyhez nem is kívánhatunk mást, mint a tavaszi sikersorozat folytatását!

Tekintse meg a Telin TV Halkó Pál szakosztályvezetővel készített interjúját (Sportkoktél, 2012. június 22.)!

http://www.youtube.com/watch?v=scbuSb6RTaE&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.