Sport

Labdarúgás: csengelei döntetlenjével megmenekült a Tanárképző

Labdarúgás: csengelei döntetlenjével megmenekült a Tanárképző

2012. június 17., vasárnap
Labdarúgás: csengelei döntetlenjével megmenekült a Tanárképző

Gulyás góljára Balasi felelt hazai részről az első félidőben, a második felvonás óriási csatájában pedig érintetlenek maradtak a hálók. Az iksszel mindkét együttes megye II-es maradt.

Labdarúgó megyei II. osztály 34. forduló:

Csengele KSE - USC Tanárképző 1-1 (1-1).

Csengele, 100 néző, vezette: Szeles Ádám.

Csengele:

Katona - Putnoki (Gurdics 75'), Grezsa, Lesták, Tóth Sz. (Vincze 75'), Wenner (Seres J. 83'), Erhardt (Csáki 88'), Rabi (Nagy T. 53'), Balasi, Heim, Hegedűs. Vezetőedző: Kun-Szabó Tibor.

Tanárképző:

Bánki - Türk, Tombácz, Terjéki L., Kiss M. (Molnár L. 58'), Vizi, Kószó, Gyüre, Gulyás, Degovics, Tóth M. (Terjéki T. 53', Szélpál 62'; Seres I. 87'). Vezetőedző: Miskolczi József.

Gólszerző:

Balasi I. (36'), illetve Gulyás P. (30')

90. perc:

Vége a mérkőzésnek. A döntetlennel a Csengele és a Tanárképző is megmenekült, hiszen a riválisok közül a Földeák 3-1-re kapott ki az FK 1899 Szeged vendégeként, az Újszentiván pedig otthon 6-3-ra a Szőregtől. A megye II-ből a Földeák, az Újszentiván, a Zákányszék és a Szatymaz esett ki. A Csengele újoncként a tizenharmadik, míg az USC Tanárképző a tizennegyedik helyen zárt.

88. perc:

Csáki Martin Erhardt Szilárd helyén, cserékkel telnek az utolsó percek.

87. perc:

A csere cseréjének cseréje Miskolczi tanár úrtól: Szélpált Seres István váltotta...

84. perc:

Erhardt Szilárd 35 méterről vállalt el egy újabb szabadrúgást, lövése a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

82. perc:

Kijött a présből a Tanárképző, a középpályára tevődött át a küzdelem. A Csengele sok szabadrúgáshoz jut, de a felívelések eredménytelenek.

Vége közben Szegeden: Dóra János második góljára Debreczeni felelt, így az FK 1899 Szeged 3-1-re verte a Földeákot. Minden bizonnyal a bennmaradást jelenti tehát a Tanárképzőnek a csengelei iksz. Ha meglesz!

78. perc:

Erhardt Szilárd az oldalvonal közeléből lőtt kapura egy szabadrúgást, Szélpált lőtte ki a sorfalból, majd a visszapattanóból beadott, a kapus továbbpaskolta a bogyót, amit Wenner az üresen tátongó ketrecbe lőhetett volna, tüzelt is, de mellé.

77. perc:

Hegedűs került ziccerbe a hazaiak részéről, elfektette a Tanárképző védőjét, aki mégis bele tudott érni a lövésbe, s szögletre mentett. Hősiesen védekeznek a szegediek!

71. perc:

Degovics Dániel tört a tizenhatoson belülre jobbról, s alig lőtt a bal kapufa mellé. A Tanérképző most az aktívabb, igyekeznek megszerezni a biztos bennmaradást jelentős győztes találatot.

68. perc:

Katona kapuson átszállt a Tanárképző jobb oldali centerezése, a védők a hosszú kapufától mentettek szögletre.

66. perc:

Egyre fokozódik a csengelei nyomás. Az agilis Wennernek voltak lehetőségei, de mellé és fölé lőtt. Nagy Tamás beállásával pedig erősödött a szélsőjátékuk is. A szegediek hősiesen őrzik a döntetlent, csúsznak-másznak az életükért.

Közben a 75. percben Gonda Miklós fejesével már 2-0-ra vezet a Földeák ellen az FK 1899 Szeged. Amennyiben tehát az Újszentiván 1-3-ról nem tud fordítani, s nem veri meg a Szőreget, a Tanárképző bennmaradhat csengelei egy pontjával.

62. perc:

A csere cseréje: Szélpál Gábor állt Terjéki Tamás helyére.

60. perc:

Terjéki Tamás szenvedett súlyosnak tűnő sérülést, szegény nemrégiben épült föl hosszabb kihagyást követően.

55. perc:

Tóth Mihályt Terjéki Tamás váltotta a vendégeknél. Wenner pedig ismét kihagyott egy hatalmas helyzetet: egy jobb oldali beadást előrevetődve próbált a kapuba tuszkolni, ám elsuhant a laszti a lába előtt...

50. perc:

Gyönyörű csengelei akció: Balasi tört előre a jobb szárnyon, Wenner Balázs elé tálalt, aki kicselezte emberét, majd ajtó-ablak helyzetben 11 méterről fölé durrantott.

49. perc:

A leshatárról ugrott ki a szegedi Kiss Máté, lövése Katonáról a hálóba csorgott, a bíró azonban lest ítélt, s szabadrúgást kifelé...

Időközben a 60. percben továbbra is 1-0-ra vezet az FK 1899 Szeged a Földeák ellen, míg a Szőreg 3-1-re Újszentivánon, ami azt jelenti, hogy a Földeák és az Újszentiván eshet ki a Szatymaz és a Zákányszék mellett.

46. perc:

Megkezdődött a Csongrád megyei pontvadászatok utolsó játékrésze.

SZÜNET

45. perc:

Putnoki kapott sárga lapot, miután figyelmen kívül hagyta a labdát, s ráfeküdt a kilépni készülő csatárra. Egyébiránt a hazaiaké a felvonás vége, beszorították a Miskolczi-csapatot. A szegediek megúszták, itt a pihenő ideje!

Félidő a másik pályán: FK 1899 Szeged - Földeák 1-0. E pillanatban a Földeák a harmadik kieső, a negyedik búcsúzó pedig az Újszentiván lehet, mivel otthonukban 3-1-re vezet a Szőreg a szünetben.

40. perc:

A csengelei gól után újra a Tanárképzőnek a sürgősebb, beadásokkal és távoli felívelésekkel dolgoztatják Katona kapust, aki becsülettel állja a sarat.

36. perc:

GÓÓÓL 1-1!

Formás bal oldali akció végén egyenlített a Csengele. A balösszekötő helyén Balasi István tört be a tizenhatoson belülre, elrúgta a labdát a portás mellett laposan, s az a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba.

35. perc:

Balasi durrantotta rá kapásból egy jobb oldali pontrúgást követően, a labda alig szállt a jobb kapufa mellé. Szikrázóbbá vált a meccs, iszonyatosan hajtanak a hazaiak, kis híján össze is jött az egyenlítés.

Jelen állás szerint a Szatymaz és a Zákányszék mellett a Földeák és az Újszentiván a két kieső.

30. perc:

GÓÓÓL 0-1!

Vezet a Tanárképző! Egy jobb oldali beadást Gulyás vett át a tizenhatoson, kettőt lépett vele, majd lőtt, a labda egy hazai lábat is érintve vágódott a bal alsóba.

28. perc:

Gulyás beadásszerű lövése jön le a védőkről, s újra felszabadítanak Kun-Szabó Tibor fiai. Tagadhatatlan, a találkozóra rányomja bélyegét a hirtelen beköszöntött kánikula. A Csengelének egyelőre jó az iksz, a Tanárképző pedig nem tudja feltörni az ellenfél védelmét.

Jelentés a másik pályáról: Dóra János tizenegyesgóljával 1-0-ra vezet az FK 1899 Szeged a Földeák ellen, ez jó hír a Csengelének és a Tanárképzőnek is.

26. perc:

Sorra jutnak el szögletekhez a felek, a beívelések azonban veszélytelenek. Ivószünet közben a hatalmas hőségben.

21. perc:

Gulyás Péter szólózott a hazai térfélen. A hatodik embernek sikerült tőle elvenni a játékszert "Ennyi volt öreg, rátekeredtél a labdára" megjegyzéssel... Szegedi támadásról írtunk ugyan, ám jobbára a lila-fehérek lábán vándorol a bogyó, meddő mezőnyfölényben Wennerék.

16. perc:

Kisebb zenekar érkezett a hazaiak támogatására fúvósokkal és dobbal. Magához is tért a Csengele, Putnoki két lövése jelezte fölényüket. Az első egy védőről vágódott szögletre, a második fölé szállt. Ki kell emelnünk a rutinos Erhardt Szilárdot, aki nagyszerű labdákat osztogat társainak.

Jelentés egy másik meccsről, mely az alsóházat is érinti: FK 1899 Szeged - Földeák az első félidő közepén 0-0.

10. perc:

Kószó Péter 14 méterről lőtt, Katona, a csengelei kapus bravúrral védett, Kószó ismétlését a védők blokkolták. Az iram továbbra is élénk, s a szegediek kezdeményeznek többet.

5. perc:

Rendkívül mozgalmasan kezdődött a meccs, a Tanárképző az aktívabb. Gulyás Péter az imént öt emberen verekedte át magát a bal szárnyon, beadását szögletre tisztázták.

1. perc:

A Csengele kezdte a találkozót mintegy tizenhárom perces késedelem után.

17.05:

Kis csúszással kezdődik a találkozó, hiszen a Csengele elrontotta a jegyzőkönyvet, emiatt újra igazoltatni kellett a játékvezetőnek a hazaiakat.

16.50:

Lila felsőben, fehér nadrágban és lila sportszárban a hazaiak, fehér felső, zöld nadrág és fehér sportszár a vendégek szerelése. Óriási a feszültség, ami a hatalmas tét kapcsán érhető is.

A találkozó elé:

Az utolsó forduló előtt annyi már eldőlt, hogy a Szatymaz és a Zákányszék már búcsúzott a megye II-től, rajtuk kívül még két együttes fog kiesni. Jelenleg a Csengele 30, az Újszentiván 29, a Földeák és az USC Tanárképző 28 pontos. Az Újszentivánt azonban a héten újabb 3 pont büntetéssel sújtották U19-es gárdájának létszámhiányos kiállása miatt, ami ugyan még nem lépett jogerőre, de gyakorlatilag 26 pontosnak tekinthetőek. A Csengele 17 órától az USC Tanárképzőt fogadja, a Földeák az FK 1899 Szegednél vendégeskedik, az Újszentiván pedig a Szőreget fogadja. A Csengele és a Tanárképző meccsén tehát csak a győztes mehet biztosra. A vendégeknek még földeáki vereség esetén sem jó az iksz, ugyanis ha győznek az újszentivániak, több sikerük révén eléjük kerülnének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.