Labdarúgás: az FK-győzelem benntartotta a Tanárképzőt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

AZ FK 1899 Szeged a Földeák legyőzésével benntartotta az USC Tanárképzőt, és tavaszi elsőként veheti majd át a bronzérmet.

A zárófordulóra készült az FK 1899 Szeged a Földeák ellen, kék-fekete szemszögből különösebb tét nélkül. A harmadik hely már két fordulóval ezelőtt is fix volt számukra, és a múlt hétvégén az is eldőlt, hogy feljebb sem léphetnek. Mindenesetre – az önbecsülés mellett – számos oka volt arra, hogy begyűjtsék a három pontot. Amellett, hogy a tavaszi elsőség is múlott a győzelmen, alapos verést kaptak idegenben az őszi zárófordulóban, így illett visszavágni az akkori vereségért. Ráadásul szegediként azzal tudták segíteni az USC Tanárképző csapatát, ha megverik a riválisukat a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben.

A Felső Tisza parti stadion centerpályáján rekkenő hőség fogadta a csapatokat. A vendégek az “életükért” léptek pályára. Tudták, hogy amennyiben meglepetésre legyőzik a diszkoszvetősöket, és a többi mérkőzésen is számukra kedvező eredmény születik, akkor bennmaradnak. Az első játékrészben főleg jobb oldalról többször veszélyeztették a hazaiak kapuját. De kellő koncentráltság hiánya miatt minden lehetőséget elpuskáztak. A harmincadik percig élt számukra a remény. Ekkor egy a tizenhatoson belüli szabálytalanság miatt megítélt büntetőt váltott gólra Dóra János.

A második félidő elején Gonda révén hamar kétgólosra nőtt az előnyük. A nagy meleg hatása rányomta bélyegét a folytatásra. Az FK annyit adott ki magából, amennyi szükséges volt a biztos győzelemhez. A vendégek becsülettel védekeztek, de támadásban már semmilyen komoly hatást sem fejtettek ki. Dóra újabb gólja a szép számmal kilátogató hazai drukkereknek okozott hatalmas örömöt, de a három pont szempontjából nem osztott-szorzott. A lefújás előtt öt perccel Debreceni még szépített, megszerezve ezzel a földeákiak “becsületgólját”.

Az FK 1899 Szeged “óriási” idényt produkált ebben a szezonban. A tavalyi produkcióra még sikerült rátenniük egy lapáttal, és szinte végig versenyben tudott lenni a feljutásért folytatott harcban. Végén pedig a tavaszi elsőség megőrzésével sikerült az eddigi legjobb eredményüket elérniük: bajnoki bronzot szereztek.

Megyei II. osztály 34. forduló:

FK 1899 Szeged – Földeák TC 3-1 (1-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion,
200 néző. Vezette: Fülöp.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Simon (Lednitzky 60′), Herczeg, Gonda, Krausz (Meszes 78′), Szalai, Imre Z., Nagy V. (Burzon 75′), Csuka, Dóra, Holecska (Murányi 85′). Edző: Hüvös Gábor.
Földeák: Sántha – Molnár, Dunai, Kelemen, Batik, Nagy-György, Kun-Szabó, Csontos (Németh 50′), Becsei, Mészáros, Debreceni. Edző: Tóth Imre.
Gólszerzők: Dóra (2), Gonda, illetve Debreceni
Sárga lap: Burzon, Herczeg.
Jók: mindenki ill. Kelemen, Batik, Debreceni.

Ifjúsági mérkőzésen:
SZEOL SC-FK 1899 Szeged – Földeák 5-2.

no images were found

Előző sztori

Hétfői programajánló: Babák és törpék

Következő sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Deák Bálint