Sport

Labdarúgás: az FK-győzelem benntartotta a Tanárképzőt + FOTÓK

Labdarúgás: az FK-győzelem benntartotta a Tanárképzőt + FOTÓK

2012. június 17., vasárnap
Labdarúgás: az FK-győzelem benntartotta a Tanárképzőt + FOTÓK

AZ FK 1899 Szeged a Földeák legyőzésével benntartotta az USC Tanárképzőt, és tavaszi elsőként veheti majd át a bronzérmet.

A zárófordulóra készült az FK 1899 Szeged a Földeák ellen, kék-fekete szemszögből különösebb tét nélkül. A harmadik hely már két fordulóval ezelőtt is fix volt számukra, és a múlt hétvégén az is eldőlt, hogy feljebb sem léphetnek. Mindenesetre - az önbecsülés mellett - számos oka volt arra, hogy begyűjtsék a három pontot. Amellett, hogy a tavaszi elsőség is múlott a győzelmen, alapos verést kaptak idegenben az őszi zárófordulóban, így illett visszavágni az akkori vereségért. Ráadásul szegediként azzal tudták segíteni az USC Tanárképző csapatát, ha megverik a riválisukat a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben. A Felső Tisza parti stadion centerpályáján rekkenő hőség fogadta a csapatokat. A vendégek az "életükért" léptek pályára. Tudták, hogy amennyiben meglepetésre legyőzik a diszkoszvetősöket, és a többi mérkőzésen is számukra kedvező eredmény születik, akkor bennmaradnak. Az első játékrészben főleg jobb oldalról többször veszélyeztették a hazaiak kapuját. De kellő koncentráltság hiánya miatt minden lehetőséget elpuskáztak. A harmincadik percig élt számukra a remény. Ekkor egy a tizenhatoson belüli szabálytalanság miatt megítélt büntetőt váltott gólra

Dóra János

. A második félidő elején

Gonda

révén hamar kétgólosra nőtt az előnyük. A nagy meleg hatása rányomta bélyegét a folytatásra. Az FK annyit adott ki magából, amennyi szükséges volt a biztos győzelemhez. A vendégek becsülettel védekeztek, de támadásban már semmilyen komoly hatást sem fejtettek ki. Dóra újabb gólja a szép számmal kilátogató hazai drukkereknek okozott hatalmas örömöt, de a három pont szempontjából nem osztott-szorzott. A lefújás előtt öt perccel

Debreceni

még szépített, megszerezve ezzel a földeákiak "becsületgólját". Az FK 1899 Szeged "óriási" idényt produkált ebben a szezonban. A tavalyi produkcióra még sikerült rátenniük egy lapáttal, és szinte végig versenyben tudott lenni a feljutásért folytatott harcban. Végén pedig a tavaszi elsőség megőrzésével sikerült az eddigi legjobb eredményüket elérniük: bajnoki bronzot szereztek.

Megyei II. osztály 34. forduló:

FK 1899 Szeged - Földeák TC 3-1 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Fülöp.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Simon (Lednitzky 60'), Herczeg, Gonda, Krausz (Meszes 78'), Szalai, Imre Z., Nagy V. (Burzon 75'), Csuka, Dóra, Holecska (Murányi 85'). Edző: Hüvös Gábor.

Földeák:

Sántha - Molnár, Dunai, Kelemen, Batik, Nagy-György, Kun-Szabó, Csontos (Németh 50'), Becsei, Mészáros, Debreceni. Edző: Tóth Imre.

Gólszerzők:

Dóra (2), Gonda, illetve Debreceni

Sárga lap:

Burzon, Herczeg.

Jók:

mindenki ill. Kelemen, Batik, Debreceni.

Ifjúsági mérkőzésen:

SZEOL SC-FK 1899 Szeged - Földeák 5-2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.