Sport

Labdarúgás: a Mórahalom vagy a Sándorfalva pezsgőzhet szombaton?

Labdarúgás: a Mórahalom vagy a Sándorfalva pezsgőzhet szombaton?

2012. június 15., péntek
Labdarúgás: a Mórahalom vagy a Sándorfalva pezsgőzhet szombaton?

Eljött a döntő ideje, hiszen Csongrád megye I. osztályának utolsó fordulójában dől el az aranycsata a Mórahalom és a Sándorfalva közt. Ha a homokháti gárdának sikerül a SZVSE-pályán győznie, megnyeri a bajnokságot, ha nem, akkor amennyiben Sándorfalván elbukik a Kistelek, Bitóék nyakába kerül a fényes medál.

Régen volt ilyen izgalmas véghajrá a Csongrád megyei fociban, hiszen mind az első, mind pedig a második vonalban az utolsó forduló végére dől el, melyik csapat állhat fel a dobogó legfelső fokára.

A megye I-ben jelenleg

a Mórahalom 78 ponttal vezet, a Sándorfalva 77 ponttal a második. Pontazonosság esetén első szempontként a több győzelem dönt, ezen a téren a homokhátiak jobban állnak, így a Sándorfalva csak akkor esélyes a bajnoki címre, ha győz a Kistelek ellen odahaza június 16-án, szombaton. Viszont amennyiben a Mórahalom idegenben veri a SZVSE csapatát, nem kell számolgatni, ő a bajnok. Mindkét gárda edzőjét felhívtuk, hogy érdeklődjünk az esélyekről.

Online

Szombaton 17 órától élő közvetítést adunk a SZVSE - Mórahalom és a Sándorfalva - Kistelek megye I-es bajnoki meccsekről!

Gyorsabbá válhat a Mórahalom védelme

Az éllovas háza táján továbbra is akadnak gondok, ami a létszámot illeti. „Az eddigi sérültjeink közül

Gyimesi L.

felépült,

Tóth Lukács

játéka kérdéses.

Kovács, Lóczi, Bálint

és

Siha

viszont idén már nem lép pályára. Úgy gondolom azonban, ha azt a teljesítményt nyújtjuk, amit

a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntőjének

első félidejében, nem történhet meg, hogy még egyszer ilyen negatív előjellel jöjjünk ki belőle” – utalt

Tóth Ákos

, a mórahalmi tréner a szerdai kupadöntőre, ahol szinte végig irányították a meccset, gólhelyzeteket dolgoztak ki, de a Csanádpalota mégis megverte őket fegyelmezett kontrajátékkal. „Tíz fölött volt a gólhelyzeteink száma, és ebből egyet belőni igencsak szegényes produkció. Gyimesi gyorsasága pedig hiányzott a védelemből, hétvégén azonban már játszani fog” – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy beszéltek-e az NB III-as feljutás lehetőségeiről, a szakember úgy felelt, hogy már elkezdődtek a tárgyalások önkormányzati és szponzori szinten is a reménybeli osztályváltás feltételeiről, mert ehhez széles összefogásra van szükség, komoly egyesületi háttérrel lehet belevágni a harmadosztály küzdelmeibe. „Ha sikerül bajnoki címet szerzünk, akkor nagyon remélem, hogy az nem egy szép történet végét jelenti, hanem egy még szebb kezdetét” – így Tóth Ákos.

Támadó hadrendben esik neki ellenfelének a Sándorfalva

Kisteleki oldalon is rendkívüli az elszántság, ám szintén komoly hiányzók nehezítik a felkészülést. „A csapatunk nagyon együtt van, ám sajnos

Bitó Róbert

mellé testvére,

Bitó Attila

is összeszedett egy komoly sérülést, kifordult a térde, bevizesedett, le kellett szívni, így ő biztos nem tud majd játszani. Ezzel együtt a Kistelek ellen csak a győzelem az elfogadható, ezután már Fortunán múlik a sorsunk. Bízunk benne, hogy mellénk áll a szerencse. Támadó, 4-1-2-3-as hadrendben lépünk majd pályára, megteszünk mindent a sikerért, s várjuk a szegedi fejleményeket” – nyilatkozta portálunknak

Tóth János

, a sándorfalviak edzője. Ami az esetleges feljutási lehetőségeiket illeti, annyit mondott, hogy szakmailag ő mindenképp vállalná az NB III-at, de az anyagi háttér vonatkozásában csak az elnökség kompetens dönteni és nyilatkozni. Szombaton 17 órakor tehát SZVSE - Mórahalom és Sándorfalva - Kistelek: legkésőbb 18.45-re minden kiderül!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.