Közélet

Kövér László: nagy szükség van az élő, erős közösségekre

Kövér László: nagy szükség van az élő, erős közösségekre

2012. június 20., szerda
Kövér László: nagy szükség van az élő, erős közösségekre

Nagy szükség van az élő, erős közösségekre - mondta az MTI-nek Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán Körmenden, ahol a Dunántúli Református Egyházkerület megalakulásának 400. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget.

A házelnök azt mondta: nagyon fontos, hogy a református közösség a "régi fényében csillogjon". Ebben már jelentős előrelépést tett, kellenek az olyan erős közösségek, amelyek eligazítást tudnak nyújtani az embereknek - hangsúlyozta

Kövér László

. Hozzáfűzte; a nemzet sok apró kisközösségből épül fel. Ahogy a családok egészséges közösségeiben az emberek megtanulnak együtt élni, szeretettel és tisztelettel tekinteni egymásra, egy egészséges nemzet életében ugyanolyan fontosak az egyházi közösségek. A jubileumi ünnepség emlékmenettel kezdődött el a Rába-parti városban. Az Országgyűlés elnöke, a konvent tagjai, egyházközségi elnökök, képviselők és az ünnepség résztvevői a Batthyány-kastély elől indultak a Vas megyei város sportcsarnokába. Kövér László leleplezte a református templom falán elhelyezett, a 400 éves jubileumra készített emléktáblát, majd részt a városi sportcsarnokban tartott hálaadó istentiszteleten. A zsúfolásig megtelt sportcsarnokban

Bebes István

, Körmend (Fidesz-KDNP) polgármestere ünnepi beszédében kiemelte; tisztelet egy közösség részéről, hogy alkalmasnak tart egy várost (egy másik közösséget) a fontos, jubileumi évforduló megtartására. A város és az egyházközség összetartására azért is nagy szükség van, mert összefogással "az emberek lelkében, közösségek összetartozásában lévő válságot" le lehet küzdeni - hangoztatta Bebes István. A Dunántúli Református Egyházkerület idén ünnepli megalakulásának 400. évfordulóját. A megalakulást 1612. június 19-20-án a körmendi várkastélyban tartott zsinaton mondták ki, a generális konvent tagjai ezért is választották a jubileumi ünnepség helyszínéül a Rába-parti várost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.