Sport

Kézilabda: átszervezett EHF-kupa, BL-főtáblán a Pick

Kézilabda: átszervezett EHF-kupa, BL-főtáblán a Pick

2012. június 14., csütörtök
Kézilabda: átszervezett EHF-kupa, BL-főtáblán a Pick

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata - a bajnok Veszprémmel egyetemben - jövőre a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, miközben az EHF-kupát átalakította a nemzetközi szövetség.

A Veszprém és a Szeged a Bajnokok Ligája főtábláján kapott helyett, míg a Balatonfüred - mint bajnoki harmadik - és a Tatabánya - Magyar Kupa-bronzérmesként - a megreformált EHF Kupában indulhat, melynek küzdelmei szeptemberben indulnak. Az európai szövetség (EHF) tavaly döntött úgy, hogy összevonja a KEK-et és az EHF Kupát. Az új sorozat az EHF Kupa elnevezést "örökölte". Tekintettel arra, hogy így egy kontinentális versengéssel kevesebbet bonyolítanak le a férfiak számára, a magyarok közül az eddigi öt helyett négy együttes lesz érintett nemzetközi versenyben. Az EHF csütörtöki tájékoztatása szerint az új, 200 ezer euró összdíjazású EHF Kupában 75 klub indul, lesz három selejtezős kör oda-visszavágó alapon, ezek zárultával a mezőny 16 csapatosra olvad. Innen négy csoportban folytatódnak a küzdelmek, majd következik a negyeddöntő, és - ami szintén újdonság - a négyes döntő. A 2013. május 18-19-én esedékes Final Four helyszínét még a csoportkör előtt eldöntik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.