Bulvár

Kezdődik a nyári roham Röszkén

Kezdődik a nyári roham Röszkén

2012. június 21., csütörtök
Kezdődik a nyári roham Röszkén

Kezdődik a nyári szabadságok időszaka, így tömegesen indulnak haza a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások, ami idén is jelentős torlódásokat okozhat a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A várakozások szerint augusztus első hetéig a kilépő irányú személyforgalom növekszik meg. A rendőrség idén is felkészült a forgalom kezelésére, így a tavaly már bevált módszerhez hasonlóan - jelentős várakozás kialakulása esetén - az autókat Tompa irányába tereljük, ezzel is tehermentesítve a röszkei átkelőt. Július utolsó és augusztus első hetében mindkét irányban erős forgalomra számítunk, augusztus második hetétől kezdődően a Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások okozhatnak fennakadást Röszkén. A tavalyi évekhez hasonlóan a rendőrség idén is több nyelvű szórólapokkal segíti az utazókat, amelyeken a tompai átkelő igénybevételét javasoljuk. Várakozás kialakulása esetén az autópályák mentén elhelyezett táblákon is tájékoztatást kapnak az autósok a gyorsabb útvonalról. A rendőrség és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai megerősített létszámmal készülnek a nyári rohamra. Szükség esetén – a korábbi éveknek megfelelően – további sávokat nyitunk a ki-, illetve belépő forgalom számára. A rendőrség a sajtón, illetve a police.hu-n keresztül folyamatosan tájékoztatást ad az aktuális várakozási időről, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy útnak indulás előtt tájékozódjon. Magyar és szerbiai állampolgárok számára célszerű a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti határátkelő felé kerülni, vagy választhatják a korlátozás nélkül elérhető tompai határátkelőt is. A korábbi évek tapasztalata miatt javasoljuk, hogy útnak indulás előtt ellenőrizzék, hogy rendelkeznek-e érvényes úti okmánnyal, illetve a várható hőség miatt készüljenek kellő mennyiségű folyadékkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.