Közélet

Irodát nyitott Újszegeden a DK

Irodát nyitott Újszegeden a DK

2012. június 22., péntek
Irodát nyitott Újszegeden a DK

Mérföldkőnek nevezte a Demokratikus Koalíció szegedi irodanyitását Orosz Gábor választókerületi koordinátor. Mint elmondta, igazi közösségi teret szeretnének kialakítani Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert utcai helyiségben.

Nyáron „csökkentett üzemmódban”, hétfőn, szerdán és pénteken 15-től 18 óráig tart nyitva a Szent-Györgyi Albert utca 2. szám alatti iroda, melynek utcafronti tábláját

Varju László

pártigazgató és

Orosz Gábor

választókerületi koordinátor leplezte le. Elhangzott, direkt nem a belvárosban kerestek irodahelyiséget, a DK-sok szerint így is könnyen megközelíthető helyen vannak a napfényfürdő szomszédságában. Jelenleg a 106 egyéni választókerület mintegy harmadában van irodájuk – tájékoztatott a Demokratikus Koalíció pártigazgatója, Varju László. Portálunk kérdésére elmondta, a szegedit is – akárcsak a többi irodát – adományokból fogja fenntartani a DK. Varju hangsúlyozta, a párt- és kampányfinanszírozás kérdését komolyan veszi a párt, minden egyes fillérrel el kell számolni. Orosz Gábor szegedi viszonylatban a legaktívabbnak nevezte a DK-t, s elmondta, folytatják a kitelepüléseket, hogy az emberekkel megismertessék programjukat, elképzeléseiket. A választókerületi koordinátor közölte, több mint száz tagjuk van, s az irodanyitással az a céljuk, hogy ne csak az utcán találkozhassanak az emberekkel. Egyik legfőbb feladatuknak ismertségük és társadalmi beágyazódásuk növelését jelölte meg Orosz. Varju László elmondta, a demokratikus ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel szívesen lép szövetségre a DK, a pártigazgató szerint az együttműködés elkerülhetetlen lesz a következő választásokkor, 2014-ben. „A rendszer és az emberek fogják ezt kikényszeríteni” – fogalmazott. Mint ismeretes a szegedi MSZP nem tárgyal a DK-sokkal, Varju szerint ez azonban 2014-re meg fog változni. A pártigazgató úgy látja, jelenleg többet hozhat a két párt együttműködése, mint amennyi választót veszthetnek például Gyurcsány Ferenc DK-elnök megítélése miatt. Varju László kijelentette, a következő választásokon a Demokratikus Koalíció biztosan bekerül a parlamentbe, s két számjegyű támogatottságot prognosztizál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.