Sport

Hátország: aranyérmes lett a SZEOL-Tisza Volán SC U19 + FOTÓK

Hátország: aranyérmes lett a SZEOL-Tisza Volán SC U19 + FOTÓK

2012. június 2., szombat
Hátország: aranyérmes lett a SZEOL-Tisza Volán SC U19 + FOTÓK

A SZEOL-os srácok szombaton Szolnokon diadalmaskodtak, s mivel a rivális Grosics Akadémia "A" kikapott Békéscsabán, Szegedre került a kiemelt II. osztály Dél-Keleti csoport bajnoki címe.

A kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport záró felvonását a második helyről várta

Hüvös Gábor

legénysége, ám ugyanúgy 52 ponttal állt a tabellán, mint a listavezető gyulai Grosics Gyula Akadémia "A". Mindezt annak is köszönhették a srácok, hogy "testvércsapatuk", a

Hágelmann Endre

által vezényelt SZEOL-Szeged 2011 nemrégiben a Felső Tisza parton hatalmas meglepetésre 2-1-re megverte a Békés megyei akadémistákat. Bár a gyulaiak gólkülönbsége sokkal jobb volt, mint a mieinké, az utolsó játéknapra is maradt még esély az aranyérem megszerzésére, hiszen mindkét címvárományosra nehéz, ráadásul idegenbeli fellépés várt. Nos, Fortuna ezúttal fogta a szegedi futballisták kezét, igaz, ők korábban már rengeteget tettek ezért! A Békéscsaba UFC gárdája pénteken este hatalmas csatában 1-0-ra legyőzte a Grosicsot, Varga Martinék így szombaton délelőtt annak tudatában léphettek pályára a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC vendégeként, hogy már egy döntetlennel is ők léphetnek trónra. Nem sokat vacakoltak azonban, s nem is holmi szalonremire hajtottak, gyors gólokkal tették egyértelművé, diadallal akarják biztosítani a legfényesebb medáliát. A szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak, aztán meg sem álltak ötig! Mindez azt jelenti, hogy a 20112/12-es szezonban a SZEOL SC Kft. által működtetett SZEOL-Tisza Volán SC együttese nyerte meg a kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoportjának küzdelemsorozatát 55 ponttal az 52 pontos Grosics Gyula Akadémia "A" előtt. Le a kalappal a játékosok, az edzők és a vezetők előtt is, gratulálunk a szegedi labdarúgás nagy sikeréhez!

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 14. (elhalasztott) forduló:

Szolnoki MÁV Utánpótlás FC - SZEOL-Tisza Volán SC 2-5 (0-2).

Szolnok, vezette: Pikó Attila.

Szolnok:

Ladányi P. - Jánosi D., Szeberényi D., Bali I. (André M.), Demeter V., Gazdag Gy., Gellért O., Blaskovits P., Tóth N. (Rézműves B.), Szabó B., Annus Á. Vezetőedző: Horváth Csaba.

Szeged:

Szabó M. (Garamvölgyi Cs.) - Szecska M. (Simon R.), Farkas M., Dóra T., Barta K. (Szabó T.), Heredea M., Forró A., Kormányos K. (Csányi P.), Péter-Szabó T., Kéri T. (Grünvald A.), Varga M. (Reisinger M.). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Blaskovits P. (84'), Jánosi D. (89'), illetve Varga M. 2 (7', 49'), Szecska M. (36'), Kéri T. (59'), Heredea M. (78')

Ugyanebben a fordulóban:

Békéscsaba UFC - Grosics Akadémia "A' 1-0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.