Bulvár

Határsértők, embercsempészek rendőrkézen

Határsértők, embercsempészek rendőrkézen

2012. június 18., hétfő
Határsértők, embercsempészek rendőrkézen

Dolgos hétvégét tudhat maga mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség. Szombaton az éjszakai órákban Röszke külterületén egy koszovói állampolgárt vontak intézkedés alá a rendőrök, akiről hamar kiderült, hogy nem csupán illegálisan lépte át a határt, de ezt már nem először tette. Korábbi tiltott határátlépése miatt beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állt, így ennek megsértése miatt büntetőeljárás indult ellene - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Vasárnap a kora reggeli órákban két bangladesi férfi került rendőrkézre egy röszkei fogadó környékén. A bangladesiek sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. 10 perccel később három koszovói férfinak hiúsult meg azon terve, hogy illegálisan tartózkodjanak országunkban . Ők személyazonosságukat ugyan tudták igazolni, de az ország területén való jogszerű tartózkodásukat már kevésbé. Idegenrendészeti eljárást vont maga után cselekményük. Nem lankadt az egyenruhások figyelme, hiszen egy órával később öt török, két szír és két szerbiai férfi került elő Röszke külterületén egy napraforgó mező közepéről. A későbbi vizsgálatok során hamar fény derült arra, hogy a szerbiai férfiak 200 euró ellenében segítették a sír és török határsértőket az ország területére bejutni, így velük szemben - őrizetbe vételük mellett - embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az illegális migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult, ugyanis nem tudták hitelt érdemlően igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.