Kultúra

Hamarosan elkezdődnek a szegedi Mágnás Miska próbái

Hamarosan elkezdődnek a szegedi Mágnás Miska próbái

2012. június 25., hétfő
Hamarosan elkezdődnek a szegedi Mágnás Miska próbái

Hamarosan elkezdődnek a Szegedi Szabadtéri Játékok idei utolsó bemutatója, a Mágnás Miska próbái; Szirmai Albert és Gábor Andor operettjét korábban még soha sem játszották a Dóm téren - közölte Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-vel.

Elárulta, hogy a műfajtól megszokott mézes-mázas, édes-bús koncepció helyett a rendező,

Alföldi Róbert

fejében egy finoman szurkálódó, ironikus fricskákkal teli előadás képe formálódik. Azt, hogy pontosan milyen lesz a darab, a népszerű színészekből álló szereplőgárda -

Molnár Piroska, László Zsolt, Znamenák István, Rácz Rita, Haja Zsolt, Náray Erika, Radnay Csilla

és

Szatory Dávid

- is csak az első, július 2-i olvasópróbán hallhatja majd részletesen. A címszerepet

Stohl András

alakítja, akit már láthatott a Szegedi Szabadtéri Játékokon a közönség. A színésznek - a fesztivál közleménye szerint - szép emlékei fűződnek a Dóm térhez: élete egyik legnagyobb élménye volt a hatalmas színpadon eljátszani Bóni grófot Alföldi Róbert Csárdáskirálynőjében néhány évvel ezelőtt. Prózai színészként akkor ismerkedett meg az operettel, előtte nem volt dolga a műfajjal. Alföldi Róbert ötlete volt, hogy ő énekelje ezt a szerepet. Stohl András szerint Miska karaktere híres szerep, lehet benne lubickolni. Színészként sosem úgy áll neki egy feladatnak, hogy a jellem vajon felszínes-e vagy sem. Mindegyik egy-egy külön személyiség, melyet teljes egészében át kell szűrnie saját magán - idézte a színészt a közlemény. A Mágnás Miska Dóm téri premierje augusztus 17-én lesz, a darabot ezt követően még három este láthatják a Szegedi Szabadtéri Játékok nézői.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.