Közélet

Felülvizsgálják a MÁV vezetők prémiumait

Felülvizsgálják a MÁV vezetők prémiumait

2012. június 14., csütörtök
Felülvizsgálják a MÁV vezetők prémiumait

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezte a MÁV vezetők 2011. évi prémiumfeladatainak felügyeleti vizsgálatát - közölte a minisztérium csütörtökön.

A szaktárca a vállalat jelenlegi gazdasági helyzetében indokoltnak tartja ismételten áttekinteni a tavalyi prémiumok kiírását és értékelését, illetve az idei kiírásokat. A minisztérium közleményében hangsúlyozza: a kormány igyekszik elfogadható keretek közé szorítani a vezetői béreket és bérjellegű jövedelmeket az állami tulajdonú gazdasági társaságoknál és háttérintézményeknél. Törekvését fokozottan érvényesíteni kívánja a súlyos finanszírozási gondokkal küzdő közösségi közlekedési vállalatoknál. A MÁV Zrt. igazgatósága a minisztérium kezdeményezése alapján a prémiumok felülvizsgálatáról dönthet a folyamatban lévő értékelések és kifizetések egyidejű felfüggesztése mellett - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.