Közélet

Éjszakai alkoholtilalom Szegeden?

Éjszakai alkoholtilalom Szegeden?

2012. június 19., kedd
Éjszakai alkoholtilalom Szegeden?

Belvárosi képviselők kezdeményezésére készült indítvány értelmében a jövőben a fiatalok éjszakai italos randalírozását visszaszorítandó a nagykörúton belül a Tisza vonalában nem lehet majd este 22 órától reggel 6 óráig alkoholt árusítani a boltokban, csak vendéglátó egységekben és szórakozóhelyeken. Ezt a rendeletet a pénteki közgyűlésen kell a képviselőknek megszavazniuk.

Három Fidesz-KDNP-s belvárosi képviselő,

Farkas László, Gyimesi László

és

Haág Zalán

kezdeményezésére Gyimesi László tanácsnok önálló indítványt nyújt majd be a június 22-i közgyűlés elé, melyben a nagykörúton belül és a Tisza vonalában, a belvárosban működő összes üzletben korlátozná az alkohol árusítását: este 22 órától reggel 6-ig lenne tilos szeszes italt árulni.

„Rengeteg panasz érkezett hozzánk, hogy csoportokba szerveződve, a nyári időszakban szinte minden nap hangoskodnak, randalíroznak, üvegeket törnek fiatalok a belvárosi éjszakában. A belvárosi élettel együtt jár, hogy rendezvények, fesztiválok idején hangosabb az utca éjszaka is, de a napi rutinná váló részeges üvöltözés már komolyan zavarja az itt lakók nyugalmát, a pihenéshez való jogukat. Hiába van élő rendelet a 18 év alatti alkoholfogyasztás és közterületen történő italozás tiltásáról, ha azt az adott hatóságok nem képesek hatékonyan betartatni, ellenőrizni, nem sok visszatartó ereje van, ezért kell lépni valamit az ügyben” – mondta el portálunknak Haág Zalán. „Pécs, Debrecen már élt ezzel a lehetőséggel és kedvező tapasztalatokkal rendelkeznek. Mivel ennek a rendeletnek a célja nem az, hogy a szegedi éjszakai szórakozást, a bulizást gátolja, épp ezért a vendéglátóhelyekre és a fesztiválokra nem vonatkozik a korlátozás” – fűzte hozzá Gyimesi László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.