Sport

Családi napot tartott a Rendőr TE + FOTÓK

Családi napot tartott a Rendőr TE + FOTÓK

2012. június 27., szerda
Családi napot tartott a Rendőr TE + FOTÓK

A Rendőr Testedző Egylet hagyományihoz hűen ebben az évben is megrendezte a családok napját, melyről az alábbiakban Prilenszky Géza edző színes beszámolóját közöljük.

Különösen fontos és érdekes volt a mostani családi nap, hiszen az egyesület, a társasági adóból, az utánpótlás-nevelés fejlesztéséhez kapott összegéből számos olyan megvásárolt eszközt mutathatott be a gyermekek és a szülők számára, mely eszközök nagyban hozzájárulnak az ebben a szervezeti rendszerben ügyesedő gyermekek kiemelkedő képzéséhez. A kilenc órakor érkező sportolókat már különböző ügyességi pályák várták. Új kapukon, új hálók, gátak, taktikai rácsok, fékezőernyők, ugrálókarikák arra vártak, hogy

Simon Róbert, Siket Lajos, Horváth Zoltán, Virág József

és

Sahin Tóth Dezső

edzők vezetésével nem csak a gyerekek, hanem szüleik is megízlelhették a következő időszakokban felhasználásra kerülő sporteszközök sokaságát. Nem sokkal a kezdést követően a gyermekek között apukák, anyukák kipirult arccal futottak, lőttek és örültek egy-egy sikeres mozdulatnak. Játékos feladatokat követően következett az apukák csatája. Minden korosztály családfője U25-től U60-ig csapatot állított és próbálta megmutatni utódaiknak, hogy hogyan is játszák a focit amatőr szinten. A 15 perces mérkőzések időtartama pont elég volt arra, hogy kis ízelítőt kapjanak az edzők, a tornák mérkőzésein aktívan "szereplő" szülők valós képességeiről.

A külső szemlélőnek érdekességként hathatott, ahogyan az apukák mérkőzései alatt a gyerekek egymásba kapaszkodva, énekelve bíztatták őseiket a győzelem felé vezető úton - a bírálat legkisebb hangja nélkül. A végső győzelmet a 2002-es korosztály apukái szerezték meg a 2001-es korosztályéi előtt. A hatcsapatos villámtornán résztvevő csapatok tagjai annyira kiegyenlített teljesítményt mutattak, hogy legjobb kapus, legtechnikásabb játékos cím kiosztásra nem kerülhetett. Ahhoz, hogy ezen a napon az anyukák kardiorendszere is speciális terhelést kapjon, a leleményes edzők sorverseny formájában mozgatták meg a nagyszámú jelentkezőket. A szülők mozgását figyelve Janikovszky Éva könyvének címe jutott eszembe: Kire ütött ez a gyerek?... Természetesen a mozgást követően mindenki megéhezett, így a családi nap keretein belül megrendezésre kerülő főzőverseny produktumai gyorsan terítékre kerültek. Az ételek sokszínűsége, ízvilága annyira különböző volt, hogy maga a verseny szó kikerült a fogalmak köréből. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mellett civil szervezetként működő Rendőr Testedző Egylet a szegedi sportéletben elfoglalt helyét tekintve ismételten sikeres, közösség-összetartó programot szervezett, mellyel nagyszerű élményeket szerzett gyermekeknek-szülőknek egyaránt. Aki ennek a közösségnek tagjává szeretne válni, e keretek között szeretné gyermekeit megismertetni a sport élményeivel, a Hunyadi téri Dózsa pályán minden nap 17 órától érdeklődhet edzőinknél, illetve Sahin Tóth Dezsőnél a 06-30/985-25-86-os telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.