Sport

Babatornával edzenek a kismamák + FOTÓK, VIDEÓ

Babatornával edzenek a kismamák + FOTÓK, VIDEÓ

2012. június 23., szombat
Babatornával edzenek a kismamák + FOTÓK, VIDEÓ

Szülés után a kondíció visszanyerése, de az anya és gyermeke közötti kapcsolat még szorosabbá fűzése miatt is fontos a babatorna. Regényi Ágnes pilátesszel, mélyizom-erősítő tornával edzi a kismamákat, hat héttel a kicsi világra jövetele után már várja őket a tornaterem.

A sportot nem lehet elég korán kezdeni: a Szegi Fitnesz termében már két hónapos csecsemők is rendszeresen megfordulnak. Igaz, a torna elsősorban édesanyjuknak szól, akik a terhesség ideje alatt elvesztett kondíciót személyre szabott edzéstervvel fejleszthetik fel. A kismamák gyermekükkel közösen nyújtó, mélyizom-erősítő gyakorlatokat végeznek, melyek a test mellett a lelket is edzi: gyermekükkel való kapcsolatot is szorosabbra fűzhetik a közös mozgással. Kötelező gyakorlat nincs, mindenki azt és addig csinálhatja, ami neki és a babának is jól esik.

Közös örömök

Szabó-Petrik Andrea nyolc hónapos kisfiával, Marcival érkezett a tornára. Hónapok óta járnak a fitness terembe, mint mondta, a közös mozgás az anyukának és a gyereknek is igen kellemes kikapcsolódást nyújt. "A szülés utáni időszakban az ember egyáltalán nem kívánja a mozgást, hiszen előtte sem volt erre lehetősége, egyszerűen elszokott tőle. Nagy motivációt jelent, hogy itt a kicsi, vele csinálhatom a gyakorlatokat - még amiatt sincs lelkiismeret-furdalásom, mert otthon kellett hagynom a saját programom miatt. Ráadásul ezt ők is nagyon élvezik, látni kellene az arcukat közben" - mesélte az anyuka. A tornákat tartó Regényi Ágnest már évek óta ismeri, első gyermekükkel is közösen voltak terhesek. Természetesen minél több időt szeretne tölteni a csöppséggel, utánajárt hát, milyen lehetőségek vannak Szegeden a közös programokra. Mozgásra másik alternatívaként a babaúsztatás volt, ez azonban az úszódressz és a plusz felszerelések miatt körülményesebb: a baba-mama aerobichoz csak egy "játszós" öltözék kell.

Örökmozgó súlyzók

"Jóval kötetlenebb ez, mint a hagyományos aerobik, hiszen a kicsikre is figyelemmel kell lennünk. Ha éhesek lesznek, a mama félrevonulhat szoptatni, utána ismét bekapcsolódhat a gyakorlatba" - magyarázta Regényi Ágnes. Fitness-edző mellett eredeti szakmája óvodapedagógus, a negyedik gyermeke születése után döntött úgy 2007-ben, hogy kimondottan kisgyermekes anyukáknak készít edzéstervet. "Sokban hasonlít a hagyományos aerobikhoz, a legfőbb különbség itt az, hogy súlyok helyett a babát emelgetjük. Főként a hasizom és a hátizom erősítése a cél, ezzel helyre lehet tenni a terhesség alatt S-görbületet vett gerincoszlopot is" - magyarázta az edző. A gyermekeket 6 hetes koruktól lehet elhozni, persze érdemes előtte orvos szakvéleményét is kikérni - császárral szülő anyukák esetében például a hasizomerősítő gyakorlatoknál különösen oda kell figyelni. 7-8 fővel, családias hangulatban mennek az edzések, egyenként figyelmet fordítva az anyukák igényeire. "A szemkontaktus, valamint az edzés végén lévő baba-masszázs is közelebb hozza a szülőt gyermekéhez. Cél, hogy együtt legyen és jól érezze magát az anya és a baba is" - emelte ki. http://www.youtube.com/watch?v=SzzOuNElHTs&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.