Sport

Atlétika: Márton Anita hetedik súlylökésben az Eb-n

Atlétika: Márton Anita hetedik súlylökésben az Eb-n

2012. június 30., szombat
Atlétika: Márton Anita hetedik súlylökésben az Eb-n

A súlylökő Márton Anita hetedik helyen végzett a helsinki atlétikai Európa-bajnokságon pénteken.

A fedett Eb-n ötödik magyar versenyző 17,19 méterrel kezdett a döntőben, másodikra 17,39-re javított, ezzel éppen befért a legjobb nyolc közé - a harmadik sorozat után az utolsó négy versenyző búcsúzik. Harmadikra 17,31 következett, majd ismét messzebbre lökte a súlygolyót: 17,48 után jött a 17,93, amivel a hetedik helyre lépett előre. Utolsóra 17,52 méter jelent meg a neve mellett. A számot a 2004-ben olimpiai ezüstérmes német

Nadia Kleinert

nyerte 19,18 méterrel. A szegedi születésű, de Békéscsabán versenyző, olimpiai szintes

Márton

az első hat közé szeretett volna kerülni, de nem volt elégedetlen teljesítményével. "Sokkal nyugodtabb voltam, mint a selejtezőben, s ez látszott is az eredményemen, szinte dobásról dobásra sikerült javítanom" - mondta a 23 éves atléta. "Bár a nyolc közé kerülés kissé necces volt, elég szoros volt a mezőny. Végül is nem sokkal maradtam el a legjobbamtól (18,48 m), a felnőttek között szabadtéren ez a legjobb eredményem." Márton hozzátette, nagyon szeretne az olimpián is döntőbe jutni. "Most az oroszok közül nem volt itt mindenki, továbbá Londonban még ott lesznek a kínaiak, az új-zélandi lány, így szerintem 18,5 méter körüli teljesítmény kell majd a fináléhoz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.