Közélet

Tucatnyian tiltakoztak a kirekesztés ellen Szegeden + FOTÓK

Tucatnyian tiltakoztak a kirekesztés ellen Szegeden + FOTÓK

2012. június 25., hétfő
Tucatnyian tiltakoztak a kirekesztés ellen Szegeden + FOTÓK

Alig több mint egy tucatnyian gyűltek össze a Demokratikus Koalíció szegedi csoportja által szervezett Remény-menetére, mellyel a kirekesztés ellen tiltakoztak hétfőn kora este.

„Nagyon sajnálom, hogy a múlt heti nyílt levelem süket fülekre talált. Pedig azt gondolom, hogy ezekben a kritikus pillanatokban, amikor a Horthy-kultusz kezd újraéledni, és egyre jobban erősödik az antiszemitizmus, fel kell lépni a kirekesztés ellen” - közölte

Orosz Gábor

, a Demokratikus Koalíció választókerületi koordinátora. Hozzátette, egy közösség van Magyarországon, ez a magyar nemzet. A DK elfogadhatatlannak tartja, hogy ma hazánkban bőrszíne, származása, nemzetiségi és vallási hovatartozása, identitása vagy akár társadalmi helyzete miatt megbélyegezzenek bárkit. A DK-sok felhívásához az Ifjú Demokraták (IDE) csatlakoztak, az ifjúsági szervezet elnöke

Szarvas Koppány Bendegúz

is részt vett a meneten. A közel egy tucatnyi résztvevő a Széchenyi tér Kárász utca sarkán gyülekezett, majd közösen felsétáltak a Belvárosi hídra és a Tiszába szórták a reménység és tolerancia virágait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.