Kultúra

A Grönholm-módszer mindenkiről szól + FOTÓK

A Grönholm-módszer mindenkiről szól + FOTÓK

2012. június 29., péntek
A Grönholm-módszer mindenkiről szól + FOTÓK

Igazi szegedi produkció a Grönholm-módszer, karaktereiben minden néző magára ismerhet. A bizarr állásinterjú történetét elmesélő színdarab a városháza udvarán várja a nézőket pénteken és szombaton. Mi a csütörtök esti próbán jártunk.

Négy pályázó érkezik egy multinacionális cég irodájába hirdetett állásinterjúra. Az agilis, törtető jelöltek különböző hajmeresztő feladatokon keresztül feszülnek egyre inkább egymásnak, rövid időn belül pedig elszabadul a pokol: az áhított pozícióért szinte elállatiasodva vetik le a társadalom felé mutató álarcukat, elárulva egymást, néha saját magukat is. A történet akár a való életben is lejátszódhatna, ezúttal azonban csak a színpad valóságában megjelenő karakterek szenvedéseit követhetjük figyelemmel - zárt körű, nyilvános főpróbájukat tartották csütörtök este a szegedi városháza udvarán a Grönholm-módszer főszereplői.

Kriminális álláskeresés

A színdarabot a

Nyári Kavalkád

műsoraként tekinthetjük meg június 29-én (péntek) és 30-án (szombat) este fél kilenctől. "Ez egy ízig-vérig szegedi darab, nem egy megvett fővárosi produkció, így bízunk benne, hogy elnyeri majd az itteni közönség tetszését" - mondta

Németh Ildikó

, az IH Rendezvényközpont marketingvezetője. Pénteken és szombaton is telt házas előadásra számítanak, az előrejelzések alapján az időjárás is kedvez majd a szabadtéri előadásnak.

"Spanyol kortárs szerző művéről van szó, ami izgalmas és aktuális, hiszen a nézők számára is valós, ismerős lehet. Mindenki, aki munkát keres, belekényszerül egy olyan szituációba, amiről a darab is szól. A modern társadalomban nagyon kiélezett verseny folyik az emberek között, miközben mindenki felvesz egy álarcot, hogy védje és eladja önmagát. A darab bemutatja, ahogyan ezek az álarcok összetörnek, lehullanak a szereplőkről" - mondta Barnák László, az előadás rendezője. Korábban egy felolvasó-színházi előadáson is nagy sikere volt a műnek, a közönség a kellemes szórakozás mellett gondolatindítónak is találta a látottakat - hisz róluk is szólt, a szereplőkben önmaguk tükörképe is felvillanhatott. A mindössze négy karakterrel játszódó történet során a karakter sajátosságait is figyelembe véve választották a színészeket: Borovics Tamást, Gömöri Krisztiánt, Borsos Beátát és Rédei Rolandot. "Nagyon izgalmas volt nézni a próbák során, hogy kollégáim hogyan tudnak átalakulni az általuk formált karakterré. Van, akinél a kapcsolódás szinte teljesen megvan, a civil életének egy részét hozza a színpadra, ami jól meglátszódik a játékán is" - hangsúlyozta a rendező. A minimalista, nyomasztó hangulatot árasztó színfalak között számos csavar bontja meg a történet menetét és a karakterek józan eszét is, a néző egy percig sem ülhet ölbe tett kézzel abban a tudatban, hogy már nem éri több meglepetés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.