Sport

Vízilabda: Török, Baksa és Turzai is játszott a szabadkai uszodaavatón

Vízilabda: Török, Baksa és Turzai is játszott a szabadkai uszodaavatón

2012. május 1., kedd
Vízilabda: Török, Baksa és Turzai is játszott a szabadkai uszodaavatón

Nem hivatalos mérkőzésen 5-5-ös döntetlent játszott hétfőn a szerb és a magyar férfi vízilabda-válogatott az új szabadkai uszoda avatásakor.

A nemzeti együttes hivatalos honlapja, a

www.vlv.hu

beszámolója szerint csaknem egy órával az ünnepség kezdete előtt tele volt a lelátó, s a melegítésre az öltözőből érkező magyar csapatot nagy taps köszöntötte. A magyar és szerb bírói közreműködés mellett rendezett mérkőzés kétszer nyolc percig tartott. A házigazdák szereztek vezetést, de a vendégek fordítottak, sőt, több góllal elhúztak. A játék a végén nem nélkülözte a show-elemeket, s mire megszólalt a dudaszó, már "igazságos" döntetlent mutatott az eredményjelző - írta a portál. A válogatott az eindhoveni Európa-bajnoki bronzérmes kerettel utazott - kivéve az idegenlégiósokat - azaz helyet kapott a csapatban az A-Híd Szeged Beton három válogatott pólósa, a kapus

Baksa László

,

Turzai Gábor

és

Török Béla

. Közülük Baksa egy óriási védéssel, Török egy góllal járult hozzá a gálához. "Jó kis délután volt, az utazás elérte célját, de a legfontosabb, hogy nem sérült meg senki. Nagyon szép uszodát avathattunk, biztos vagyok benne, jócskán ki lesz használva" - nyilatkozta a válogatott portáljának Baksa László, hozzátéve, nagyon várja

Kemény Dénes

olimpia kerethirdetését, az elkövetkező napokban, melyeket a tanulás is kitölt, hiszen vannak még vizsgái, melyekből igyekszik minél többet, minél rövidebb idő alatt elvégezni.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a gála után elmondta, hogy egy-két napon belül kijelöli olimpiai keretét, amely május 14-én megkezdi a felkészülést a londoni játékokra, amelyen Magyarország címvédőként száll majd vízbe. A szakember személyesen lesz jelen az ötkarikás vízilabdatorna szombati, londoni sorsolásán és megtekinti a BL Final Four május 11-12-i nagyváradi mérkőzéseit is.

Nem hivatalos vízilabda gálamérkőzés:

Szerbia - Magyarország 5-5 (2-1, 3-4)

Gólszerzők:

Avramovic 2, Ubovic, Matovic, Mandic 1-1, ill. Török, Vámos, Katonás, Kiss G., Hárai 1-1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.