Sport

Vízilabda: Szivós Márton a Szeged Beton új igazolása + VIDEÓ, FOTÓK

Vízilabda: Szivós Márton a Szeged Beton új igazolása + VIDEÓ, FOTÓK

2012. május 10., csütörtök
Vízilabda: Szivós Márton a Szeged Beton új igazolása + VIDEÓ, FOTÓK

Csütörtök délben sajtótájékoztatón jelentette be az A-Híd Szeged Beton VE Szivós Márton leigazolását. A kétszeres világbajnoki ezüstérmes pólós egy évre írt alá Szegedre.

A hírt

Cserhalmi Julianna

, a klub elnöke jelentette be, röviden bemutatva az 1981. augusztus 19-én Budapesten született játékost, aki 1990-ben a KSI-ben kezdte pályafutását, majd a Honvéd, és a Pro Recco gárdáját is erősítette, majd visszatért a Dominóhoz, ahol örökös magyar bajnok lett, az OB I 2001-2005 közötti elnyerésével. A vízilabdás családból származó Szivós - nagyapja kétszeres, édesapja egyszeres olimpiai bajnok - eredménylajstroma igencsak tekintélyes, válogatott szinten ifjúsági Európa-bajnok, Universiade-győztes, felnőttként Világliga-győztes, világbajnoki és Világkupa-ezüst-, Eb-bronzérmes, míg klubszinten a Domino-BHSE-vel nyert öt magyar bajnoki cím mellett Euroliga-győztes, többszörös döntős, európai szuperkupagyőztes, olasz kupagyőztes és bajnok, magyarkupa-győztes. "Nem gondoltam volna még hetekkel ezelőtt, amikor a Beton ellen játszottam, hogy rövidesen itt fogok pólózni" - mondta el

Szivós Márton

. "Szegeden nagyon szeretik a vízilabdát, igyekszem én is hozzátenni, hogy még népszerűbb legyen a sportág errefelé. Bízom benne, hogy a Szeged gárdáját erősítve sikerül történelmi tettet végrehajtanunk" - mondta el az újonnan igazolt klasszis, aki a sajtótájékoztatón már magára is öltötte a Szeged Beton pólóját.

"Több név is szóba került a Honvéd csapatánál, amikor számba vettük a lehetőségeket" - közölte Vincze Balázs vezetőedző. "Nehéz anyagi helyzete ellenére remek szezont produkált a Honvéd, ami azt jelzi, hogy olyan játékosokból álló alakulat, amelyből igazolhatunk csapatunkhoz. Elérhetetlennek tekintettük Szivós Mártont, ám Marci egyik csapatunkban játszó jó barátja, Molnár Tamás révén felvettük vele a kapcsolatot, és hamar sikerült nyélbe ütnünk a megállapodást. A szezonban már többször is látszott, hogy szükségünk van egy csapategységet erősítő, mérkőzéseket eldöntő emberre. Leigazolásával úgy gondolom sokkal inkább elérhetővé válik célunk, a bajnoki döntő elérése, ami nem bravúr kategóriába fog menni, hanem valós elvárás lesz" - tette hozzá a csapat sikerkovács mestere. http://www.youtube.com/watch?v=l7Zl8aMehcc Varga Péter komorabb hírt jelentett be, kiújuló gerincsérve miatt jövő kedden műtét vár rá. "A szezonban ez kisebb gondokat már okozott, többször is zsibbadt a lábam, úgy éreztem már nem halaszthatom tovább" - tette hozzá Varga Pepe. Mint emlékezhetünk, legutóbb három játékossal - az ausztrál Aaron Youngerrel, az új-zélandi Joseph Kayesszel és a tavaly nyáron az Egertől igazolt Hegedüs Gáborral hosszabbított egy évet a Szeged Beton, most pedig egy újabb hazai sztárral erősödött az alakulat, melynek a jövőben is egyértelmű célja a nem csak a bajnoki döntőbe jutás, hanem a bajnokság megnyerése is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.