Bulvár

Visszatér a hideg záporok, zivatarok kíséretében

Visszatér a hideg záporok, zivatarok kíséretében

2012. május 12., szombat
Visszatér a hideg záporok, zivatarok kíséretében

A hétvégére egy északnyugat felől érkező markáns hidegfront, viharossá fokozódó széllel és csapadékkal erőteljes lehűlést hoz, megyénket szombat estére érheti el a zimankó: akár 15 fokkal lehet alacsonyabb a hőmérséklet.

A fagyosszentek – Pongrác, Szervác, Bonifác – napjai következnek, hiszen az

Országos Meteorológiai Szolgálat

előrejelzése szerint szombaton délnyugaton – ahol már kiadták a narancssárga riasztást - 90-100 kilométeres széllökésekkel éri el hazánkat egy hidegfront záporokkal, zivatarokkal kísérve. Csongrád megyében egészen a szombat esti órákig nem kell számítani változásra, de utána Szeged környékét is eléri a csapadékkal kísért hidegfront. Vasárnapra a nappali hőmérséklet közelebb lehet a 10, mint a húsz fokhoz.

Jég is eshet

Szombaton erőteljes, jelentős hőmérsékleti kontraszttal jellemezhető hidegfront éri el hazánkat, de előtte még 25 fok fölé melegszik fel a levegő- A front kora este érkezik a középső, késő este pedig a délkeleti megyék fölé. A front átvonulását néhány óra alatt igen erős (10-15°C) hőmérséklet-csökkenés, és további veszélyes időjárási jelenség kíséri. A szél északi, északnyugati irányból viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések a Dunántúlon többfelé meghaladhatják a 90 km/h-t, de helyenként elérhetik akár a 100 km/h-t is. Az ország más részein a 70-90 km/h közötti lökések lesznek jellemzőek, de késő estétől északkeleten is előfordulhat 90 km/h-t meghaladó szélsebesség. A Dunántúlon délutántól szórványosan, a középső országrészben kora estétől többfelé alakulhat ki zivatar, néhol jégeső is előfordulhat, a Tiszántúlon estig még nem valószínű csapadék. Vasárnap már mindenütt jóval hidegebb várható, van ahol szombathoz képest a délutáni órákban több mint 15 fokkal lesz alacsonyabb a hőmérsékletet, ugyanakkor már gyengül a szél ereje. A jövő hét első napjaiban hűvösek lesznek az éjszakák, és napközben is elmarad a hőmérséklet a sokévi átlagtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.