Közélet

Villamosparádéval ünnepelték a kilencedik Swinget + FOTÓK

Villamosparádéval ünnepelték a kilencedik Swinget + FOTÓK

2012. május 26., szombat
Villamosparádéval ünnepelték a kilencedik Swinget + FOTÓK

Immár teljes az új szegedi villamosflotta, megérkezett határidőre az utolsó, kilencedik alacsonypadlós Swing is. A jármű hivatalos átadóján a Széchenyi téren bemutatták az összes járműtípust, ami valaha közlekedett Szegeden.

Időutazásra invitálták a szegedieket szombaton délután, felvonultatták ugyanis mindazon villamostípusokat, melyek valaha a városban közlekedtek. A szegedi villamosközlekedés „nagy öregjét”, a Tuja 12-es pályaszámú motorkocsi gördült először a Széchenyi térre, amit egy a 313-314-es számmal jelölt ikerkocsi követett. Természetesen a lakosok által csak bengálinak becézett FVV típusú csuklós jármű sem hiányozhatott a parádéról, ami után időrendben a Tatra T6A2-es következett. A menetrend szerint közlekedő Tatra KT4D-MES csuklós motorkocsit is megcsodálhatták a parádé résztvevői, majd érkezett a vadonatúj, napsárga színű, a szegediek által Swingnek keresztelt villamos, amit a lengyel PESA cégtől rendelt meg a város. „Reméljük, hogy Szegednek lesz lehetősége ezt a fejlesztést folytatni, s abban is partnerek lehetünk majd. Kívánjuk, hogy mindig örömmel és balesetmentesen közlekedjenek villamosainkon” – fogalmazott a hivatalos flottaátadón

Jacek Jodda

. A lengyel PESA Bydgoszcz SA marketingvezetője magyarul szólt az érdeklődőkhöz, idézve a Fonográf együttes „az első villamos már elindult...” kezdetű dalát is. Az új járműveket átvevő

Botka László

polgármester korábbi ígéretéhez híven először lengyelül szólalt meg, hiszen azt ígérte az első Swing megérkezésekor, hogy amennyiben határidőre megérkeznek a járművek, anyanyelvükön fogja megköszönni a lengyeleknek munkájukat. A Szegedre rendelt villamosflotta utolsó, kilencedik járműve május 22-én éjjel érkezett meg, s a szükséges vizsgák és próbajáratok után napokon belül üzembe helyezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.