Bulvár

Útonállók raboltak Szentesen

Útonállók raboltak Szentesen

2012. május 17., csütörtök
Útonállók raboltak Szentesen

Útonállásszerűen rabolt ki gyerekeket két fiatalkorú Szentesen. A Szentesi Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését is várja - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Tegnap délután érkezett jelzés arról a Szentesi Rendőrkapitányságra, hogy két fiatal a Kossuth téren megállított egy helybeli gyereket, majd veréssel fenyegették meg, amennyiben nem ad nekik pénzt. A fiú megijedt, ezért átadta a két támadónak a nála lévő 5 eurós bankjegyet, amivel azok elmenekültek. A szentesi nyomozók a bejelentést követően elvégzett adatgyűjtés és felismertetésre bemutatások alapján megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 16 és egy 17 éves helybeli fiú gyanúsítható megalapozottan, akiket elő is állítottak. A nyomozás során az is kiderült, hogy ők voltak azok, akik május első napján és április második felében is megtámadtak már egy-egy gyereket a városban és tőlük is pénzüket, 500 és 1500 forintot vettek el. A szentesi rendőrök azt is kiderítették, hogy a két fiatal május elején a szentesi sportcsarnoknál is bántalmazott egy fiatalkorú fiút. A rendőrök azt is gyanítják, hogy a két fiatal további bűncselekményeket is elkövetett, amelyeket eddig nem hoztak a nyomozó hatóság tudomására, ezért a Szentesi Rendőrkapitányság kéri, hogy további sértettek is jelentkezzenek személyesen vagy a 107-es segélyhívószámon. A tegnap elfogott két fiatalembert a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására. Ellenük 3 rendbeli rablás bűntette és 1 rendbeli garázdaság vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.