Közélet

Tisztújító kongresszust tart a Jobbik

Tisztújító kongresszust tart a Jobbik

2012. május 19., szombat
Tisztújító kongresszust tart a Jobbik

A Budapesti Kongresszusi Központban tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. Az eseményen várhatóan újabb két évre a kihívó nélkül induló Vona Gábort választják újra a párt elnökének.

Az ötszáz jobbikos szervezet közül 499 Vona Gábor jelenlegi elnököt jelölte újra az ellenzéki párt vezetőjének a kedden lezárult háromhetes jelölési időszak során - közölte korábban

Szabó Gábor

pártigazgató az MTI-vel. A hat országos alelnöki helyre nyolcan -

Apáti István, Balczó Zoltán, Gyüre Csaba, Murányi Levente, Novák Előd, Sneider Tamás, Szegedi Csanád

és

Volner János

- kapták meg a jelölési jogukkal élő jobbikos szervezetek legalább 20 százalékának támogatását, így a párt belső választási szabályozása alapján közülük választják ki szombaton a küldöttek, hogy kikből álljon a következő két évben a Jobbik országos elnöksége. A nyolc alelnökjelölt közül most csak Apáti István és Volner János nem alelnök az ellenzéki pártban. A kongresszuson emellett megválasztják az etikai és számvizsgáló bizottsági tagokat is, valamint módosítják a párt alapszabályának pénzügyi részleteit is. A Jobbik ugyanis a tervezettnél korábban fog áttérni az Állami Számvevőszék elvárásainak megfelelően egy új gazdálkodási rendszerre, amelyben már kijavítják az ÁSZ jelentésében leírt hibákat is. Az új, egyszerűsített gazdálkodási rendszer bevezetésének az alapfeltétele a Jobbik alapszabályának a pénzügyekről és gazdálkodásáról szóló részeinek teljes átírása, ilyen módosításokra a párt alapszabálya szerint pedig csak a kongresszus jogosult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.