Bulvár

Szeptemberben tárgyalják a tavalyi tömegszerencsétlenség ügyét

Szeptemberben tárgyalják a tavalyi tömegszerencsétlenség ügyét

2012. május 3., csütörtök
Szeptemberben tárgyalják a tavalyi tömegszerencsétlenség ügyét

Szeptemberben kezdi tárgyalni a Szegedi Városi Bíróság annak a román kamionsofőrnek az ügyét, aki a vád szerint 2011 októberében az M43-as autópályán a tizennégy halálos áldozattal járó balesetet okozta - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Cseh Attila

közölte, hogy a 31 esztendős aradi férfit halálos tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják. A bíróság a tárgyalás előkészítésekor hozott végzésével fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását. 2011. október 30-án éjszaka egy faanyagot szállító román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy enyhe balra ívelő kanyar után a középső elválasztó szalagkorlátot átszakítva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó román kisbusszal. A baleset következtében mindkét jármű az út menti árokba csúszott. A tűzoltók több mint egy óra alatt szabadították ki a kisbusz roncsai közül a tizennégy áldozat - köztük egy hatéves kislány, egy nyolcéves kisfiú és négy nő - holttestét, valamint egy túlélőt. A férfit - a gyermekek édesapját - a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az áldozatok valamennyien román állampolgárok voltak. A kamiont vezető 31 éves aradi férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.