Szórakozás

Szegedi tehetségek a Közéleti Kávéházban

Szegedi tehetségek a Közéleti Kávéházban

2012. május 1., kedd
Szegedi tehetségek a Közéleti Kávéházban

Május 4-én 18 órától Fiatal tehetségek Szegeden címmel sorozatot indít a Közéleti Kávéház, melyben az SZTE Tehetségpont tagjait ismerhetik meg az érdeklődők. Elsőként az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi-alapítvány létrehozója, Sófi József és Fiser Béla, egy Sófi-ösztöndíjas hallgató mutatkozik be.

Az első beszélgetés címe: Kell-e támogatni a fiatal szegedi tehetségeket? (Hallgatóból mecénás) Házigazda:

Szalay István

főiskolai tanár. A rendezvényre a SZAB-székház 103-104. előadótermében kerül sor. Vendégek:

Sófi József

, az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány létrehozója, a Szegedi Tehetséggondoló Tanács tagja és

Fiser Béla

, PhD-hallgató (SZTE), Sófi-ösztöndíjas (2010.) Beszélgetőtárs:

Arany Mihály

újságíró (SZEGEDma.hu, Szegedi Egyetem Magazin) és az SZTE Tehetségpont sajtóreferense. 11 éve működik Szegeden az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, amelynek célja a szegedi tehetségek anyagi támogatása ösztöndíjak által és a kiemelkedő képességű hallgatók teljesítményének erkölcsi elismerése. Továbbá elősegíteni, hogy a fiatalok tehetségük kibontakoztatásával sikeresek legyenek az egyetemi évek alatt, majd a diploma megszerzése után is. Fontos célkitűzés, hogy a támogatásban részesülő fiatal tehetségekből egymást is segítő, együttműködő közösség jöjjön létre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.