Bulvár

Az ország legjobb robbanószer-keresője a szegedi rendőrkutya

Az ország legjobb robbanószer-keresője a szegedi rendőrkutya

2012. május 14., hétfő
Az ország legjobb robbanószer-keresője a szegedi rendőrkutya

Bálint Péter és Hádész kitűnő párosnak bizonyult a Rendőrség Kutyavezetőinek országos versenyén. A kutya, összes társát lekörözve, öt perc alatt kiszagolta a robbanószert - tájékoztatott Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség zászlósa és fekete ebe egy 6 napos megmérettetésen vett részt Dunakeszin április végén, mely során az épület – és gépjármű átvizsgálások mellett egyéb, úgynevezett fegyelmező gyakorlatokon is bizonyíthatták képzettségüket a résztvevők. Az összeszokott páros robbanóanyag kereső kategóriában indult, ahol egy gépjárművet kellett A-tól Z-ig átvizsgálni a képzett kutyának. A versenyleírás értelmében 15 perc állt rendelkezésre a párosnak, de Hádész mindössze 5 perc alatt „kiszagolta” a robbanószert, lekörözve ezzel valamennyi versenytársát. A nap végén a tehetséges eb és büszke gazdája méltán állhattak a dobogó legfelső fokára. A díszes kupa, oklevél és dísznyakörv mellett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője,

Lukács János

dandártábornok is emléklappal jutalmazta Bálint zászlóst kitűnő eredménye miatt - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.