Közélet

Nyugdíjpénzek után nyomoz a rendőrség

Nyugdíjpénzek után nyomoz a rendőrség

2012. május 19., szombat
Nyugdíjpénzek után nyomoz a rendőrség

Ötmilliárd forint értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Aegon nyugdíjpénztárral szemben - írta a Magyar Nemzet szombaton.

A nyomozást elrendelő Fővárosi Főügyészség szóvivője,

Skoda Gabriella

a lapnak elmondta: különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indított nyomozást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya az Aegon Magyarország önkéntes és magánnyugdíjpénztárral szemben

Gaál Szabolcs Barnának

, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnökének a feljelentése alapján. A Kehi-elnök által megjelölt másik két cég, az Erste és az AXA magánnyugdíjpénztára ügyében a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség dönthet a nyomozás elrendeléséről. A Kehi elnöke május elején jelentette be, hogy a magánnyugdíjpénztárak ellenőrzése nyomán 3 pénztár esetében 9 feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.