Sport

Női vízilabda: két szegedi a Világliga-selejtezőkön

Női vízilabda: két szegedi a Világliga-selejtezőkön

2012. május 8., kedd
Női vízilabda: két szegedi a Világliga-selejtezőkön

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas két fiatal tehetsége, Lengyel Dominika és Miklós Dóra is tagja a magyar női vízilabda-válogatott Világliga-selejtezőkre készülő keretének.

Alig tért haza Londonból, az olimpiai teszttorna színhelyéről a magyar női vízilabda-válogatott, máris újabb program vár rá: csütörtöktől vasárnapig az olaszországi Világliga-selejtezőn szerepel. Igaz, csak részben lesznek ott az itáliai próbán is azok, akik a harmadik helyen végeztek a nyári ötkarikás játékok pólós tornájának otthont adó uszoda elmúlt hétvégi "beüzemelésén". Amint azt

Merész András

szövetségi kapitány a szerdai indulás előtt az MTI-nek elmondta: a Vl-selejtezős csoportban vívandó meccseken a négy felnőttjátékossal megerősített juniorválogatott száll majd vízbe Siracusában. Mint Varga Árpádtól, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas technikai vezetőjétől megtudtuk, a keretnek tagja szegedi csapat két fiatal tehetsége, a 2011-es junior Európa-bajnoki ezüstérmes

Lengyel Dominika

és a 2010-ben junior Eb-bronzérmet szerzett

Miklós Dóra

is.

Négy nap alatt a gárda két-két alkalommal is megmérkőzik az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán első spanyolokkal, az ugyanott másodikként végzett vendéglátó olaszokkal, továbbá a németekkel. A magyar csapat Triesztben, ahol kiharcolta a jogot a londoni indulásra, a csoporttalálkozón egy góllal legyőzte a hispániaiakat, majd az elődöntőben két találattal kikapott tőlük. Az olaszokkal vívott csoportmeccs vége szintén kétgólos magyar vereség lett, míg a németeket még az Eb-selejtezős négyesben győzte le két ízben is biztosan az idén januári, hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes Merész-alakulat. Nyilván a juniorokkal nehezebb lesz a sikeres helytállás a Világliga-selejtezőn, amelynek kiírása szerint a siracusai négyesből az első kettő jut be a május végi-június eleji Vl-szuperdöntőbe. Az úgynevezett Super Finalnek a kínai Csangsu ad otthont.

A Vl-selejtező programja:

Csütörtök:

Németország - Magyarország

18.30

Spanyolország - Olaszország

20 óra

Péntek:

Magyarország - Spanyolország

10.30

Olaszország - Németország

11.45

Spanyolország - Németország

18.30

Olaszország - Magyarország

19.45

Szombat:

Magyarország - Spanyolország

10.30

Németország - Olaszország

11.45

Németország - Magyarország

18.30

Olaszország - Spanyolország

19.45

Vasárnap:

Spanyolország - Németország

10.30

Magyarország - Olaszország

11.45

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.