Kultúra

Nobel-díjat jósol Nádasnak egy német lap

Nobel-díjat jósol Nádasnak egy német lap

2012. május 6., vasárnap
Nobel-díjat jósol Nádasnak egy német lap

A Welt am Sonntag (WamS) című vasárnap megjelenő konzervatív német lap szerint az idén Nádas Péter kaphatja az irodalmi Nobel-díjat.

Tilman Krause

, a WamS Budapest, egy érzés című írásának szerzője a cikk bevezetőjében a Párhuzamos történetek című, magyarul először 2005-ben, németül pedig az idén februárban megjelent Nádas-regénnyel összefüggésben azt írta:

Nádas Péter

alkotása a tavaszi könyvtermés "nagy regénye", a magyar író pedig így "most Nobel-esélyesnek számít". Krause

budapesti riportjában

- amelyben a szerzővel tett fővárosi séta során a regény egyes helyszíneit keresik fel - kifejtette: az "1723 oldalas eposz (...) február óta egymás után hódítja meg az európai irodalmi nemzeteket", és "könyvszakmai körökben már azt rebesgetik, hogy ősszel biztosan az akkor majd 70 éves szerzőnek ítélik oda a Nobel-díjat". A Párhuzamos történetek egyébként már három német irodalmi díjat nyert el. Legutóbb - április végén - a Brücke Berlin-díjat odaítélő zsűri jelentette be, hogy Nádas Péter és a regényt németre fordító

Christina Viragh

kapja az elismerést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.