Egészség

Módosult a közgyógyos szívgyógyszerek listája

Módosult a közgyógyos szívgyógyszerek listája

2012. május 15., kedd
Módosult a közgyógyos szívgyógyszerek listája

Egyes szívgyógyszereknél tapasztalt ellátási problémák miatt két másik, azonos hatóanyagot tartalmazó készítmény került fel a szerdától érvényes, a közgyógyellátásban kapható termékek listájára - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kedden az MTI megkeresésére.

A közleményben kifejtették: a szívelégtelenség kezelésére szolgáló nebivolol tartalmú készítményből vannak ellátási problémák. A közgyógyellátásra írható 28 szemes Nebivogen nevű készítményből nem tudott szállítani a gyártó, ezért a cég kérésének megfelelően a 30 szemes gyógyszert a 28 szemes árán támogatja a biztosító. Továbbá "a biztonságos ellátás érdekében" két másik készítmény (Nebivolol 1a pharma és a Nebivogen másik kiszerelése) is felkerült a közgyógylistára - tették hozzá. Az OEP-et jogszabály kötelezi arra, hogy amennyiben egy közgyógyellátásra rendelhető preferált termékből termékhiány lépne fel, akkor bevonjon egy másik készítményt, hogy az ellátás folyamatos legyen - hangsúlyozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.