Közélet

Megtiltaná a városvezetés a nosztalgiavillamosok értékesítését

Megtiltaná a városvezetés a nosztalgiavillamosok értékesítését

2012. május 2., szerda
Megtiltaná a városvezetés a nosztalgiavillamosok értékesítését

A polgármesteri kabinet közli: a városvezetés megtiltaná a nosztalgiajárművek értékesítését, és veszteség nélküli üzleti tervre kötelezné az SZKT-t.

Amint arról korábban beszámoltunk

, a Szegedi Közlekedési Társaság tervbe vette, eladja nosztalgiavillamosait, hogy csökkentse a 200 millió forintos hiányt.

Vécsey Ágnes

, a szegedi polgármesteri kabinet sajtófőnöke közleményben reagált a hírre.

A város megtiltja a nosztalgiajárművek értékesítését, és veszteség nélküli üzleti tervre kötelezi az SZKT-t

Elfogadta a városvezetés javaslatát mai ülésén a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság, hogy - amennyiben a holnapi közgyűlés is jóváhagyja - a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatójának új, veszteség nélküli üzleti tervet kell készíteni. Az elmúlt években a Szegedi Közlekedési Társaság nyereségesen működött, mérleg szerinti eredménye 2009-ben még 4,7 millió Ft, 2010-ben 55 millió Ft, a tavalyi évben pedig 16,5 millió Ft volt. A szakbizottság elfogadta azt az alpolgármesteri javaslatot is, mely megtiltja az SZKT vezetésének az elmúlt években felújított, a szegedi villamosközlekedés több mint 100 éves, a troliközlekedés több mint 30 éves múltjához tartozó, egykor a szegedi városképet meghatározó villamos és trolibusz járművek értékesítését. Így a szegediek és a városunkba látogató turisták ezrei közlekedhetnek az idei nyáron is a nosztalgia járműveken - így Vécsey Ágnes sajtófőnök közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.