Sport

Labdarúgás: visszavágásra készül a HFC

Labdarúgás: visszavágásra készül a HFC

2012. május 26., szombat
Labdarúgás: visszavágásra készül a HFC

A labdarúgó NB III Alföld csoport hétvégi fordulójában két középcsapat "hatpontos" mérkőzésére kerül sor vasárnap délután 17 órától a vásárhelyi stadionban. A nyolcadik helyen álló Hódmezővásárhelyi FC ellenfele az a közvetlenül mögötte álló Tököl VSK lesz, akik ősszel simán győztek otthonukban Siposék ellen.

"Az őszi találkozó még ma is élénken él az emlékezetemben, hiszen már a harmadik percben hátrányba kerültünk és ettől kezdve már futnunk kellett az eredmény után. Kénytelenek voltunk kockázatot vállalva támadni és így a hazaiak kedvükre élhettek kedvenc fegyverükkel, a kontrákkal, amelyek egyikéből a találkozó hajrájában be is tudták biztosítani a győzelmüket" - kezdte a találkozóra történő hangolódást

Szűcs Róbert

, a HFC edzője. "Vasárnapi ellenfelünk az erős középcsapatok közé tartozik, amelyben jól ötvöződik a fiatalos lendület és a szükséges rutin, de megítélésem szerint a mi játékosállományunk erősebb, így nem is várhatok hazai pályán más eredményt, mint a győzelmet. Elnézve a két együttes őszi összeállítását, mi

Borossal, Kavariccsal, Bakossal

és

Varga Istvánnal

feltétlenül erősödtünk, bár

Bartyik Norbert

a középpályánkról hiányzik. A tököliek egy légióst igazoltak ugyan, de két kezdő emberük is elment tőlük a télen, míg a stabil középső védőnek számító

Polgár

az elmúlt fordulóban, Szarvason "kisárgult", így ellenünk nem játszhat. Ősszel még az egykori újpesti válogatott labdarúgó, Nagy László ült a vendégek kispadján, tavasszal már új edzője van a vendégeknek, ami hozhatott változásokat is a vendégek játékában. Nem lesz ez könnyű mérkőzés, hiszen ellenfelünk az elmúlt héten úgy is nyerni tudott Szarvason, hogy két tizenegyest kihagyott. Ezzel együtt azt várom, hogy a Tököl visszaáll majd zárt védekezésre, ezért nekünk kell olyan támadójátékot produkálnunk, amely mielőbb gólokban is megmutatkozik, mert ekkor már ki kell nyílnia a vendégeknek és abban már nem annyira jók. Ha ezt az elképzelést meg tudjuk valósítani és a veszélyes vendég kontrákat már csírájában el tudjuk folytatni, akkor hasonlóan kellemes érzésekkel vonulhatunk majd az öltözőbe, mint tettük azt két héttel ezelőtt, a Szarvas elleni győztes találkozót követően." A várható összeállításról a vásárhelyiek mestere nem sok újdonsággal szolgált, amikor elmondta:" Egyedül Lékó Rolandra nem számíthatok, aki a Sándorfalva elleni megyei I. osztályú találkozón húzódott meg. Eltiltottunk szerencsére nincs, így a Kovács K. - Boros, Antal, Kavaric, Marton - Sipos, Bakos - Varga M., Kökény, Varga I. - Domonkos tizenegy kezd, míg Hegedűs, Juhász I. S., Huszár és Horváth R. áll majd bevetésre készen a padon."

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsükön (2011.11.05.)

Tököl VSK - Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (1-0)

Tököl:

Balázs L. - Agócs, Polgár, Hacker, Váradi - Riedl. Sipos (Dohány 90'), Dévai, Palásti - Langó (Szirtesi 88'), Juhász L. (Sebestyén 64'). Edző: Nagy László.

HFC:

Kovács K. - Huszár (Major L. 80'), Antal, Juhász I. S., Marton - Sipos (Piti 46'), Kökény (Krasnic 68') - Varga M., Bartyik, Potloka - Domonkos. Edző: Szűcs Róbert. Góllövők: Langó L. (3'), Riedl J. (75').

Így játszott a Tököl a múlt héten:

Szarvasi FC - Tököl VSK 1-2 (0-1)

Tököl:

Kóré - Váradi, Polgár, Hacker, Telegdi - Szirtesi, Balogh Z., Riedl, Agócs (Bobák 25') - Langó (Radnics 67'), Atakishyyev (Dohány 85'). Edző: Hollik András.

Góllövők:

Klimaj Z. (64'), ill. Langó L. (38'), Balogh Z. (73').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.