Sport

Labdarúgás: szombaton foci - bírók nélkül

Labdarúgás: szombaton foci - bírók nélkül

2012. május 10., csütörtök
Labdarúgás: szombaton foci - bírók nélkül

Különleges labdarúgótorna helyszíne lesz a Kisstadion szombaton: a 2010-es Peace One Day után Fair Play Kupa lesz Szegeden kilenc csapat részvételével. Egyvalaki biztosan nem lesz: bíró.

A Fair Play rendszerű bajnokságok leglátványosabb eleme, hogy nincsenek bírók, a csapatok egy a sportszerűség szabályrendszerét jól ismerő Fair Play szupervizor felügyelete alatt közösen egyeznek meg a játék menetében, hogy mit szabad és mit nem - később ezek az ellenőrök követik figyelemmel a mérkőzéseket, de nem avatkoznak közbe, ahogyan azt egy hagyományos játékvezető tenné. A legfőbb fairplay-szabályok elsősorban olyanokat takarnak mint a földön fekvő játékos felsegítése, szabálytalanság esetén bocsánatkérés, kézfogás meccs előtt és után, káromkodás és szándékos szabálytalanságok mellőzése, nem túl nagy erejű lövések stb. Mindezek mellett választható szabályok is vannak, mint hazaadás megfogása kézzel a kapus részéről, szöglet mellőzése, büntető kézre rúgásért, kötelező női gól, kettőt érő női gól stb. A bajnoki pontrendszer szerint győzelemért 3, döntetlenért 2, vereségért 1 pont jár, emellett van fairplay-pontrendszer is, 3-tól lefelé, egészen 0-ig. Mérkőzés közben az esetleges szabálytalanságokat kézfelemeléssel jelzik a játékosok, majd egymás között tisztázzák, a szankciókban is közösen egyeznek meg. A kellemes időtöltést és játékosnak és szurkolónak is egyaránt remek szórakozást ígérő torna a tervek szerin 13 órakor ér véget az eredményhirdetéssel. A Fair Play Kupa Szeged 2012 nevet viselő torna május 12-én, szombaton a Kisstadion műfüves pályáin kerül megrendezésre. A szervezők tájékoztatása szerint a csapatoknak 9 óráig kell megérkezniük, majd 9.15-kor következik a megnyitó és a fair play szabályainak ismertetése. A mérkőzések 9.30-tól rajtolnak 3 csoportban, a legváltozatosabb, fiatalabbakból vagy éppen idősebbekből álló csapatokkal. A különböző korosztályok csak a helyosztókon találkoznak.

Csoportok:

A csoport:

Szegedi Ügyészek, Szegedi Rendőrök, Szegedi Börtönőrök

B csoport:

Radnóti Gimnázium +40, Old Boys +50, Szegedi Tollforgatók +40.

C csoport:

Radnóti Gimnázium Diák, Ságvári Gimnázium Diák, Wesley János Iskola Diák.

Időrend:

9.30:

Petőfi-pálya: Radnóti-Old Boys; Bástya-pálya: Ügyészek-Rendőrök, SZAK-pálya Radnóti-Ságvári

10.10:

Petőfi: Old Boys- Tollforgatók, Bástya: Rendőrök - Börtönőrök, SZAK: Ságvári-Wesley.

10.50:

Petőfi: Radnóti- Tollforgatók, Bástya: Börtönőrök-Ügyészek, SZAK: Wesley-Radnóti A csoportgyőztesek a Bástyán, a másodikok a Petőfin, a harmadikok a SZAK pályán folytatják, ekkor már csak 2x10 percben 11.30, 12 óra és 12.30-as kezdéssel. Eredményhirdetés 13 órakor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.