Sport

Labdarúgás: kontrajátékra készül a HFC Gyulán

Labdarúgás: kontrajátékra készül a HFC Gyulán

2012. május 18., péntek
Labdarúgás: kontrajátékra készül a HFC Gyulán

Szombaton 17 órakor Gyulán folytatja bajnoki szereplését a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapata. A vásárhelyiek a tavaszi idényben még veretlenek idegenben és ezt a sorozatot a Békés megyei fürdővárosban is folytatni szeretnék.

A HFC csütörtöki edzését követően

Szűcs Róbert

, a vásárhelyiek mestere szokatlan nyugalommal fejtegette a gyulai mérkőzés esélyeit. "Az elmúlt hétvégén megnéztem Szegeden a gyulai együttes vendégjátékát és egy nagyon szimpatikus csapatot láttam a Felső-Tisza parton.

Fodor Sándor

- döntően Békéscsabán nevelkedett fiatalokra épülő - csapata gyors, látványos, sok kényszerítő passzra épülő, remek focit játszott és - nem megsértve a szegedieket -, de 70 percig lefocizta a Volánt a pályáról. A gyulaiak a helyzetek sokaságát dolgozták ki, de azokat rendre ki is hagyták és ez vezetett a vereségükhöz. Ahogy mondani szoktam, szombaton is nehéz mérkőzésre számítok. Nagy hiba lenne részünkről, ha neki ugranánk a gyulaiaknak, mert akkor egy nagy vereségbe is beleszaladhatunk. Az elsődleges feladatunk, hogy a stabil védekezésünkön ne találhasson rést a hazai együttes. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor a következő lépés az eredményes támadójáték felépítése következhet. Nem titkolom, hogy kontrajátékot fogunk játszani Gyulán. Mindkét szélen erősek vagyunk, itt kell a hazai védelem mögé kerülnünk és az ezt követő lehetőségekből minél többet értékesíteni. Abban is bízom, hogy a kondíció nagy szerepet játszik majd a végső elszámolás során. A mi csapatunk fizikailag és mentálisan is nagyon rendben van és ez fontos lehet. Minket semmi nem nyomaszt, hiszen a kieső helyektől messze vagyunk, de sajnos a dobogó sincs már elérhető közelségben, míg a gyulaiaknak feltétlenül nyerniük kellene az érmes reményeik életben tartásához. Ha valami kötelező, az olykor nagyon nyomasztó is lehet. A fürdővárosiak biztosan szeretnének visszavágni az ősszel Vásárhelyen elszenvedett vereségért és ehhez támadniuk kell. Nekünk ezt kell kihasználnunk, egész héten erre készültünk. Szeretnénk tapadni a középmezőny elejéhez és ehhez pontot, sőt pontokat kellene szereznünk, de azt azért figyelembe kell venni, hogy egy remekül összerakott, a negyedik helyen álló csapat otthonában lépünk pályára, így a döntetlennel is elégedett lennék. Az elmúlt két fordulóban a Makó pontot szerzett Gyulán, míg a Tisza Volán legyőzte a kék-fehéreket. Szeretnénk mi is társulni a megyei riválisainkhoz és vereség nélkül megúszni a gyulai vendégszereplést. Tavasszal nem remekelt otthon a Fodor-legénység, hiszen az eddig lejátszott öt hazai találkozójukból mindössze a szarvasiak ellen tudtak nyerni, emellett három döntetlen és egy vereség a mérlegük. A hírek szerint

Dócza

hosszú idő óta sérült, míg Zselenyánszki Szegeden begyűjtötte tizedik sárga lapját, ők tehát nem lépnek pályára, nálunk viszont Marton felépült sérüléséből, így a legjobb összeállításban tudunk pályára lépni, ami terveim szerint a következő lesz:

Kovács K. - Boros, Antal, Kavaric, Marton - Sipos, Bakos Á. - Varga M., Kökény, Varga I. - Domonkos

. Cseréként

Hegedűs

kapusra, valamint a mezőnyben

Huszárra, Rácz Lászlóra, Juhász I. Sándorra

és

Lékóra

számíthatok" - zárta a beszélgetést Szűcs Róbert, a HFC edzője.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsén (2011.10.30.).

Hódmezővásárhelyi FC - Várfürdő Gyulai Termál FC 2-1 (0-0)

HFC:

Kovács K. - Huszár, Antal, Juhász I. S., Marton - Varga M. (Major 90'), Sipos, Kökény (Piti 86'), Bartyik, Potloka - Domonkos (Krasnic 89').

Edző:

Szűcs Róbert.

Gyula:

Harman - Dócza, Vincze, Wéber, Valentényi - Zselenyánszki, Bálint B., Kovács T., Nagy G. - Kajári (Rostás 70'), Okos (Szabó M. 64').

Edző:

Fodor Sándor.

Góllövők:

Domonkos (62'), Krasnic (90'), ill. Nagy G. (48').

Így játszott a Gyula az előző fordulóban:

Tisza Volán SC - Várfürdő Gyulai Termál FC 2-1 (0-0)

Gyula:

Harman - Rostás, Vincze, Wéber, Valentényi - Zselenyánszki, Bálint B., Okos (Bíró T. 82'), Nagy G. - Kajári (Bagyinszki 82'), Szabó M. (Balogh G. 82').

Edző:

Fodor Sándor.

Góllövők:

Faragó (77'), Kéri (80'), ill. Szabó M. (69').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.